Vilniuje netrukus atsidarys didžiausias Baltijos šalyse co-living kompleksas: prasidėjo apartamentų rezervacijos

Sostinėje rudenį duris atvers itin populiaraus co-living (liet. – bendragyvenimo) koncepto kompleksas „Liv_in Vilnius“. Nors pirmieji gyventojai į kompleksą įsikels tik rugsėjį, rezervuoti apartamentus projekto tinklalapyje galima jau dabar. Pasak projekto autorių, komplekse įrengti 6 skirtingų tipų šiuolaikiški apartamentai, ne tik erdvės individualiam poilsiui, bet ir bendrosios zonos bendravimui ir darbui.

Didžiuosiuose pasaulio miestuose co-living jau tapo įprastu gyvenimo būdu, kurį dažniausiai renkasi aktyvūs, po pasaulį verslo reikalais keliaujantys profesionalai, užsienyje karjeros galimybes plečiantys jaunuoliai ar studentai. Jau visai netrukus Vilniuje, verslo pastatų komplekso „Technopolis“ kaimynystėje duris atvers toks bendragyvenimo kompleksas „Liv_in Vilnius“, kuriame – net 240 skirtingo dydžio apartamentų su bendrabūvio erdvėmis.

Prasidėjo rezervacijos

Susidomėję galimybe gyventi „Liv_in Vilnius“ apartamentuose jau gali užsirezervuoti norimo tipo kambarius – pradėjo veikti specialiai sukurta rezervavimo sistema. „Apartamentų rezervacijos prasidėjo sklandžiai, sulaukiame daug susidomėjimo. Mūsų gyvenamosios erdvės pritaikytos taip, kad atitiktų kiekvieno gyventojo poreikius. Norintys daugiau privatumo galės apsigyventi vieni, o poros, draugai ar kolegos – rinktis dviviečius kambarius“, – sako UAB „ETA projektai“ vadovė Vita Žutautaitė.

Kompleksas sudarytas iš 5 korpusų, sujungtų horizontalia komunikacija ir liftais, jame taip pat yra požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, sandėliukai ir saugyklos dviračiams. Gyventojai galės rinktis iš 6 skirtingų tipų apartamentų, kurių plotas svyruoja nuo 20 iki 39 kv. metrų. Apartamento nuomos kainos prasideda nuo 380 eurų per mėnesį.

Nors šiuo metu apie projektą daugiau sužinoti galima „Liv_in Vilnius“ tinklalapyje, kuriama ir speciali išmanioji programėlė. Jos pagalba komplekso gyventojai galės užsisakyti papildomas paslaugas, peržiūrėti savo sąskaitas, fiksuoti gedimus, gauti aktualius pranešimus ir kitą informaciją. Be to, programėlėje atsidurs ir elektroniniai apartamentų raktai.

Atspindi pasaulines tendencijas

Naujajame komplekse apsigyvenę naujakuriai turės ne tik privačią erdvę asmeniniams poreikiams ir poilsiui su atskiru vonios kambariu ir praktiška virtuve, bet ir bendras erdves darbui, laisvalaikiui ir naujoms pažintims – sporto salę, kino, žaidimų kambarį, darbui skitas zonas, savitarnos skalbyklą, lauko terasas, komplekse bus reguliariai organizuojami įvairūs renginiai.

„Lietuva vis dažniau atsiduria užsienio profesionalų akiratyje – mūsų šalyje kuriasi nauji verslai, klesti tarptautinės įmonės, šalies vardą garsina perspektyvūs startuoliai. Tad neatsilikti privalo ir apgyvendinimo sektorius. Co-living itin populiarus tarp tų žmonių, kurie daug keliauja, taupo laiką, nenori ilgalaikių įsipareigojimų ar nėra pasiruošę įsigyti nekilnojamojo turto viename mieste. Gyventi šiame komplekse gali ir jaunieji profesionalai, ir užsieniečiai atvykę dirbti pagal darbo sutartis, ir daugiau patogumo norintys studentai. Dar vienas privalumas, kad laiko įprastai stokojantys gyventojai gali jo sutaupyti pasirinkdami papildomas paslaugas – apartamentų valymą, įsigyti inventorių, skirtą buičiai, tokį, kaip indus, patalynę ir kitus reikalingus daiktus. Nereikia rūpintis ir komunalinių mokesčių administravimu – tai jau įskaičiuota į bendrą kainą“, – pasakoja V. Žutautaitė.

Pasak jos, toks darbuotojų apgyvendinimo sprendimas itin parankus verslo sektoriui, kuriam nuomojant didesnį apartamentų skaičių taikomos specialios nuolaidos. Į Vilnių profesiniais tikslais iš kitų miestų ar užsienio atvykstančius specialistus apgyvendinus co-living komplekse, jiems ne tik užtikrinamos komfortiškos gyvenimo bei poilsio sąlygos, bet ir tampa paprasčiau užmegzti naujas asmenines ir profesines pažintis, nepajusti adaptacijos sunkumų naujame mieste ar šalyje, tapti bendruomenės dalimi.

Specialistė sako, kad tokio komplekso išskirtinumas – būtent vienyti bendraminčius ir burti juos į bendruomenes. „Nors kiekvienas apartamentų gyventojas turės savo asmeninę erdvę poilsiui, ne ką mažiau patogios bus ir bendradarbystės erdvės. Jose gyventojai galės susipažinti vieni su kitais, ne tik leisti laisvalaikį, bet galbūt ir atrasti naudingų pažinčių verslo, profesine prasme. Šis apgyvendinimo konceptas tuo ir unikalus, kad suburia gyventojus į tikslines bendruomenes“, – tikina ji.

Parašykite komentarą