„Vinted“ padės įgyti patirties IT sektoriuje: kviečia dalyvauti „Vinted Akademijoje“

Ką tik mokslus baigusiems ar daug darbo patirties neturintiems IT specialistams įsidarbinti didelėse organizacijose sudėtinga, nes technologijų sektoriaus darbdaviai dažniausiai ieško pažengusių profesionalų. Didžiausia Europoje internetinė naudotų mados prekių prekybos platforma „Vinted“ antrus metus iš eilės organizuos „Vinted Akademiją“, kurios dalyviai prisidės prie realaus projekto įgyvendinimo bei semsis patirties iš industrijos ekspertų.

„Nors IT srities specialistų paklausa nuolat auga ir, tikėtina, augs ateityje, patirties neturintiems žmonėms šioje rinkoje įsidarbinti ganėtinai sudėtinga. Tokios žinios geriausiai įgaunamos praktiškai, dirbant su tikra komanda, prie tikro projekto, kurį naudos tikri vartotojai. Įprastai į visas  „Vinted“ pozicijas ieškome aukščiausio lygio profesionalų, tad ši akademija – unikali galimybė pamatyti mūsų virtuvę bei darbo principus įsisavinti ir mažiau patyrusiems specialistams“, – sako Paulius Raškevičius, „Vinted Akademijos“ organizatorius.

Stebėdama šią tendenciją, „Vinted“ ruošiasi jau antrus metus iš eilės organizuojamai „Vinted Akademijai“. Praktikos metu atrinkti jaunieji „iOS“, „Android“, „back-end“ ir „front-end“ programuotojai, QA specialistai, mašininio mokymosi inžinieriai du mėnesius dirbs su realiomis užduotimis. „Iš atrinktų kandidatų sudarysime komandas, mokysime juos „Agile“ projektų valdymo metodikos, duosime kiekvienai komandai realų projektą ir padėsime sukurti veikiantį produktą, kuriuo naudosis „Vinted“ bendruomenė. Kiekvienai komandai padės skirtingų „Vinted“ sričių specialistai, kurie atsakys į visus iškilusius klausimus ir nukreips reikiama linkme“, – tikina P. Raškevičius.

Pernai vasarą vykusioje „Vinted Akademijoje“ dalyvavo 20 įvairaus amžiaus specialistų, o praktikai pasibaigus net pusei jų buvo pasiūlytos darbo vietos. Šiemet akademijos dalyvių skaičius sieks net virš 40. Pasak P. Raškevičiaus, tokia praktika naudinga ne tik darbo ieškantiems specialistams, bet ir pačiai organizacijai.

„Šiuo metu „Vinted“ dirba per 460 profesionalų, tačiau iki metų pabaigos tikimės įdarbinti dar 150 naujų kolegų. Įprastai dairomės ekspertų IT, klientų aptarnavimo, marketingo, teisės, finansų srityse, o ši praktika leidžia taip pat auginti talentus organizacijos viduje, sudaryti jiems galimybes mokytis iš savo srities žinovų. „Vinted Akademija“ leidžia mums atsirinkti daugiausiai motyvacijos turinčius talentus, kurie nori tobulėti, prisidėti prie „Vinted“ augimo ir kitaip kurti pridėtinę vertę mūsų organizacijai“, – sako P. Raškevičius.

Pernai „Vinted Akademiją“ baigusi ir pasiūlymo toliau organizacijoje darbuotis sulaukusi „Android“ programuotoja Greta tikina, kad ši patirtis ne tik padėjo jai žengti pirmuosius profesinius žingsnius programavimo srityje, bet ir išmokė svarbiausių darbo komandoje principų. „Kadangi gavome galimybę dirbti su tikru projektu ir gauti patarimus iš geriausių industrijos ekspertų, tai padėjo išlavinti įgūdžius, kurių reikalauja daugelis šios srities darbdavių. Be to, išmokome tikslingai bendradarbiauti – tai programuotojams labai svarbu“, – pasakoja Greta.

Pasak P. Raškevičiaus, „Vinted Akademijos“ atrankose, kurios prasideda rugpjūčio 5 dieną, laukiami kandidatai, jau turintys šiek tiek programavimo, mašininio mokymosi ar kokybės užtikrinimo įgūdžių. Aplikacijas dalyvauti atrankoje norintys galės iki rugpjūčio 16 dienos pateikti „Vinted“ tinklalapio karjeros skiltyje. Atrinkti kandidatai turės įvykdyti jiems atsiųstą užduotį, o geriausieji bus pakviesti į nuotolinį susitikimą aptarti būsimus darbo principus. Atrinkti „Vinted Akademijos“ dalyviai įmonėje apmokamą praktiką atliks nuo šių metų spalio iki gruodžio.

„Mums labai svarbu, kad šis darbas vyktų su praktikantais bendraujant gyvai. Nors pernai akademija vyko vasarą, kuomet studentų užimtumas mažesnis, šiemet dėl pandemijos ją perkėlėme į rudenį. Vis dėlto, situacijai pasikeitus, esame pasiryžę lanksčiai keisti mokymų laiką, kad užtikrintume praktikantų ir savo komandos narių saugumą“, – pabrėžia organizatorius.

Dalyvio aplikaciją pateikti galima čia: https://jobs.lever.co/vinted/82a1c695-e6da-415d-a5f6-81ac7fc62f3a.

Parašykite komentarą