Stanislovas Buškevičius rinkimuose dalyvaus kartu su Nacionaliniu susivienijimu

Stanislovas Buškevičius rinkimuose dalyvaus kartu su Nacionaliniu susivienijimu

Partijos „Jaunoji Lietuva“ pirmininkas, buvęs Kauno vicemeras ir Seimo narys Stanislovas Buškevičius penktadienį paskelbė, kad šių metų Seimo rinkimuose dalyvaus kartu su prof. Vytauto Radžvilo vadovaujamu Nacionaliniu susivienijimu. Būtent būtinybe vienytis dešiniosioms jėgoms politikas grindžia ir savo apsisprendimą.

„Visus partijos „Jaunoji Lietuva“ narius ir rinkėjus kviečiu neskaidyti balsų ir rinkimuose į Seimą balsuoti tik už prof. Vytauto Radžvilo vadovaujamą Nacionalinį susivienijimą. Vakar aš su gerbiamu V. Radžvilu ir jo energingos partijos nariais sutarėme, kad „Jaunoji Lietuva“ rinkimuose dalyvauja Nacionaliniame susivienijime. Tokiu būdu pradedamas tautinių, krikščioniškų, patriotinių, valstybiškai mąstančių jėgų telkimasis“, – socialiniame tinkle Facebook paskelbė Stanislovas Buškevičius.

S.Buškevičius teigia pasirinkęs paskutinį, 70-ąjį sąrašo numerį, o Kaune kandidatuosiantis Savanorių vienmandatėje apygardoje. Stanislovas Buškevičius yra vienintelis partijos „Jaunoji Lietuva“ narys Nacionalinio susivienijimo sąraše, todėl pagal galiojantį rinkimų įstatymą šiam sąrašui taikoma 5 procentų rinkiminis slenkstis. Prie Nacionalinio susivienijimo sąrašo taip pat prisijungė nepartiniai kandidatai Aušrys Kriščiūnas-Tynta ir Stasys Buškevičius.

„Džiaugiamės, kad S. Buškevičius priėmė brandų ir toliaregišką sprendimą sutelkti jėgas. Akivaizdu, kad Lietuvai yra gyvybiškai svarbi į tautos ir valstybės išsaugojimą orientuota patriotinių politinių jėgų santalka, gebanti spręsti nacionalinio atsinaujinimo uždavinius. Tačiau kol kas į šį vaidmenį pretenduojančios dešiniosios neparlamentinės sisteminės partijos vadovaujasi ne nacionaliniais, o tik savo rinkiminiais interesais ir eina visai priešingu – tarpusavio konkurencijos arba, geriausiu atveju,  siaurais pragmatiniais motyvais grindžiamo trumpalaikio bendradarbiavimo keliu… Neįmanomi jokie esminiai pokyčiai, jeigu ir toliau vienijimosi pagrindu bus pinigų, postų ir reklamos plotų dalybos. Kilnioje politikoje negali būti vietos sandoriams. Todėl ypatingai svarbu, kad S. Buškevičius šiandien pasirodo kaip politikas, iš tiesų siekiantis esminių sistemos pokyčių ir nesigundantis jokiais oportunistiniais keliais“, – „Jaunosios Lietuvos“ lyderio prisijungimą komentavo profesorius Vytautas Radžvilas.

Nacionalinio susivienijimo partijos steigiamasis suvažiavimas įvyko šių metų kovo 7 dieną. Partijos pirmininku išrinktas prof. Vytautas Radžvilas, pavaduotojais – politologas Vytautas Sinica ir filosofas, buvęs VU prorektorius doc. Kęstutis Dubnikas. Partijos rinkiminio sąrašo viršuje be šių politikų antruoju numeriu kandidatuoja Žemės ūkio rūmų pirmininkas dr. Arūnas Svitojus, ketvirtuoju – publicistas Algimantas Rusteika, penktuoju – chemikas, jauniausias istorijoje Varėnos rajono tarybos narys Martynas Katelynas. Rinkiminės programos partija dar nėra paskelbusi.

Platesnei informacijai:

Vytautas Radžvilas +370 698 83061

Stanislovas Buškevičius +370 699 05024

Parašykite komentarą