Paupyje surengtas Leono Somovo koncertas po atviru dangumi: susirinko per 1000 vilniečių

Atgimstantis Vilniaus senamiesčio rajonas Paupys atveria vis daugiau viešųjų erdvių miestiečiams. Į gyvo garso Leono Somovo muzikos koncertą jame susibūrė šimtai vilniečių ir miesto svečių. Čia pirmą sykį gyvai skambėjo ir specialus šiam senamiesčio  rajonui skirtas kūrinys.   

„Leonas Somovas kartu su Šv. Kristoforo orkestru bei kompozitoriumi Tomu Petrikiu parašė kūrinį „Paupio ritmai“ naujai atgimstančiam Vilniaus rajonui. Jame atsispindi visa rajono istorija iki pat šių dienų. Tad natūralu, kad, norėdami suburti vilniečius ir pasidžiaugti naujomis poilsiui skirtomis erdvėmis,  tai darome su L. Somovo kūryba“, – sakė „Darnu Group“ korporatyvinių reikalų ir rinkodaros direktorė Akvilė Liaudanskienė.

Renginį, sutraukusį šimtus žiūrovų, vainikavo pagal „Paupio ritmų“ melodiją Vilnelėje šokęs fontanas.

Upės dugne – ir kilimai, ir padangos

Daugybę metų apleista senamiesčio dalis atgimsta – Paupyje kuriasi gyventojai, biurai pildosi darbuotojais, lankytojų laukia kavinės, parduotuvėlės, restoranai. Neužilgo čia duris atvers kino teatras, Paupio turgus, meno galerija ir kitos laisvalaikio bei paslaugų vietos. Paupys jau tampa miestiečių traukos centru – vis daugiau žmonių atranda ir atgimusio rajono architektūrą, ir jaukias poilsio vietas prie fontanų ar prie upės kranto.

Prieš savaitę „Darnu Group“ kvietimu Vilnelės dugną išvalę narai iš sostinės senamiestį puošiančios upės ištraukė keturias tonas atliekų, tarp jų – ne tik maišus drabužių, bet ir baldus, kilimus, statybines atliekas, traktoriaus padangas.

Parašė unikalų kūrinį rajonui

Parašyti muziką sostinės senamiestyje atgimstančiam istoriniam Paupio rajonui kūrėjus paskatino nekasdienė galimybė įgarsinti netradicinį, kūrybos erdvę išplečiantį meno raiškos objektą. 

Somovas neslepia, kad šis projektas jį sužavėjo tik išgirdus idėją.

„Įgarsinti istorinę senamiesčio dalį buvo ne tik įdomi patirtis, bet ir savotiškas iššūkis: kaip perteikti senamiesčio susiliejimą su gamta, istorinės praeities santykį su šiuolaikiniu pasauliu? Manau, kad šie deriniai labai gerai atsiskleidė per klasikinės ir elektroninės muzikos samplaiką. Man pačiam patinka ši muzika, galvoju, kad pavyko labai kinematografiškas garsas“, – sakė jis.

Paupyje – viešosios erdvės ir renginiai

Visai neseniai Paupyje buvo pristatyta ir rajono aikštė su įrengtu dinaminiu fontanu, kurioje planuojama tęsti muzikinius pasirodymus likusiais rugpjūčio penktadieniais.

„Siekiame, kad atgimstantį Paupį atrastų vis daugiau žmonių – vilniečių, miesto svečių ir turistų – kaip atvirą rajoną laisvalaikiui ar pramogoms – per ilgai ir nepelnytai jis stovėjo apleistas, todėl džiaugiamės jį grąžindami į Vilniaus žemėlapį ir pažadame dar daug įdomių veiklų bei renginių“, – sakė A. Liaudanskienė.

Parašykite komentarą