Teršalų̨ dėmė̇ jūrų̨ uosto teritorijoje lokalizuota, Į teršalų̨ lokalizavimą jūroje įsijungusios jungtinės aplinkosaugininkų, Karinių jūrų̨ pajėgų̨ štabo, Priešgaisrinės apsaugos tarnybos, pasieniečių̨ pajėgos

Aplinkos apsaugos departamentas prie AM, informuotas apie įvykusią̨ nelaimę Klaipėdos jūrų̨ uoste, nedelsiant nuvyko į vietą aiškintis aplinkybių̨. Taip pat buvo iškviesta Aplinkos apsaugos agentūra laboratorija paimti vandens mėginių̨.

Teršalų̨ dėmė̇ jūrų̨ uosto teritorijoje lokalizuota, vykdomi mechaniniai teršalų̨ surinkimo darbai. Stebima ar reikalingos papildomos priemonės, gauti pirmieji Aplinkos apsaugos agentūros modeliavimai dėl tolimesnio teršalų̨ judėjimo.

Į teršalų̨ lokalizavimą jūroje įsijungusios jungtinės aplinkosaugininkų, Karinių jūrų̨ pajėgų̨ štabo, Priešgaisrinės apsaugos tarnybos, pasieniečių̨ pajėgos.

„Sureagavome nedelsiant į pranešimą̨ ir pirmiausia rūpinamės, kad uosto taikomos priemonės sustabdytų teršalų̨ plitimą̨, juos surinktų ir neutralizuotų“, – pažymėjo Aplinkos apsaugos departamento (AAD) direktorė Olga Vėbrienė.

Situacija ir veiksmai koordinuojami su institucijomis.

„Dabartiniu metu ypatingai svarbu apsaugoti pakrantę. Gavus tyrimų rezultatus ir žinant kokia medžiaga ar medžiagų̨ mišinys išsiliejo akvatorijoje, bus sprendžiama dėl cheminių medžiagų̨ naudojimo teršalams „surišti“. Ypatingai svarbu, kad visi darbai būtų atliekami maksimaliai tausojant ekosistemą ir nesukeliant dar didesnės žalos“, – pažymėjo AAD direktorė.

Departamento vadovė pabrėžė, kad kai neliks grėsmės gamtai ir žmonių̨ sveikatai, bus nustatyti ir atsakingi dėl šio incidento, bus suskaičiuota žala gamtai, kurią kalti asmenys privalės atlyginti.

AAD vadovė O. Vėbrienė telefonu kreipėsi į Klaipėdos miesto merą̨ su prašymu kuo greičiau taip pat imtis veiksmų, kad teršalai nepasiektų paplūdimių, o gyventojai ir svečiai būtų informuoti kuriuose pajūrio ruožuose draudžiama maudytis dėl pavojaus jų sveikatai.

Parašykite komentarą