Šiltos vasaros dienos traukia pažeidėjus, nesilaikančius taisyklių prie vandens telkinių

Pirmąją rugpjūčio savaitę Aplinkos apsaugos departamentas apie galimus pažeidimus gavo 508 pranešimus.

Pranešimų priėmimo skyriaus darbuotojams apie žvejybos pažeidimus pranešta 46 kartus, du kartus daugiau nei praėjusią savaitę. Apie medžioklės – 15 kartų. Dėl atliekų deginimo kreiptasi 31 kartą, netinkamo atliekų tvarkymo – 27, nuotekų – 17, vandens taršos – 19, oro taršos – 23, pakrantės apsaugos juostų pažeidimų – 8, vandens transporto priemonių – 24, neteisėtų kirtimų – 7 kartus.

Praėjusią savaitę į autoįvykius pakliuvo 164 laukiniai gyvūnai, dėl kitų įvykių su laukiniais gyvūnais kreiptasi 74 kartus. Paskutinę liepos savaitę PPS tokio pobūdžio pranešimų buvo gavęs 189 ir 104.

Šiltos vasaros dienos prie vandens telkinių pritraukia ne tik poilsiautojus, bet ir ekstremalaus sporto gerbėjus, kurie neteisėtose vietose plaukioja vandens motociklais. Tauragės rajone, Balskų kaime, Šilutės aplinkosaugos pareigūnai sulaikė 5 tokius pažeidėjus.

Ne darbo metu pareigūnai, reaguodami į pranešimus apie galimus pažeidimus, vyko 59 kartus. Apie žvejybos pranešimus buvo pranešta 16 kartų, iš jų 14 pranešimų pasitvirtino. 8 kartus buvo pranešta apie medžioklės pažeidimus, pusė jų pasitvirtino. Apie taršą buvo gauti 11 pranešimų, pasitvirtino 5 pranešimai. Pranešimų apie vandens transporto pažeidimus buvo gauta 10, pasitvirtino 5 pranešimai.

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai dėkoja gyventojams už sąmoningumą ir apie pastebėtus gamtosaugos pažeidimus prašo pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112 arba tiesiogiai AAD telefonu 8 (5) 273 2995.

Aplinkos apsaugos departamento informacija  

Parašykite komentarą