Tarptautinius apdovanojimus skinantis produktas – lietuvių kūrinys

Sparčiausiai 2019 m. augusios technologijų įmonės UAB „Voltas IT“ produktas – sumanus automobilių diagnostikos prietaisas – OBDeleven – įvertintas dar viename tarptautiniame konkurse. Produkto dizainas apdovanotas „European Product Design Award ™“ Transporto priemonių priedų kategorijoje.

Šis konkursas skirtas pripažinti ir apdovanoti gaminių dizainerius už strateginį mąstymą ir vaizduotę, kuri padeda sukurti puikų produktą, gerinantį mūsų kasdienį gyvenimą.

“Tai yra svarbus patvirtinimas, kad pasiekėme savo tikslą – sukūrėme padėjėją kiekvienam vairuotojui, kuris gali atlikti visas profesionalios įrangos funkcijas ir atrodo kaip šiuolaikiškas automobilio aksesuaras – estetiškas ir patogus aukštos kokybės prietaisas” – komentavo vienas iš įmonės įkūrėjų ir produkto dizainerių Aivaras Astrauskas.

OBDeleven yra belaidis įrenginys, kuris gali atlikti profesionalią diagnostiką ir aktyvuoti įvairias automobilio funkcijas per programėlę išmaniajame telefone ar planšetiniame kompiuteryje. “Prietaisas greitai išpopuliarėjo visame pasaulyje dėl lengvos konfigūracijos ir patogumo naudotis. Žmonėms nereikia kompiuterių ir kabelių, kad galėtų prisijungti prie automobilio. OBDeleven dizainas pritaikytas nešiotis kišenėje ar laikyti bet kur automobilyje, juk jis puikiai dera prie automobilio interjero” – pridūrė A. Astrauskas.

Tai jau ne pirmas apdovanojimas įmonei ir jos kuriamam produktui. Pernai “Deloitte” paskelbta sparčiausiai augančia technologijų įmone Vidurio Europoje, šiemet sidabru apdovanoti tarptautiniame “A’Design Award & Competition” konkurse inovatyvių sprendimų automobiliams kūrėjai didina lietuviško produkto žinomumą visame pasaulyje, o įmonės pavadinimą jau galime išvysti ant naujausio Kauno verslo centro “Magnum” – čia “VoltasIT” komanda įsikurs jau šį rudenį.

Apie konkursą:
„Farmani“ grupė iniciuoja Europos gaminių dizaino apdovanojimą, norėdama atkreipti dėmesį į tarptautinį gaminių dizainą ir skleisti žinią apie talentingus kūrėjus visai Europai.

EPDA vertinimo kriterijai yra šie:
Inovacija – ar produktas pateikia rinkai ką nors naujo ar papildo / pagerina esamą produktą?
Estetika – forma, forma, spalva, tekstūra, apdaila, naudojamos medžiagos ir kt.
Funkcionalumas – naudojimo paprastumas, sauga, priežiūra ir kt.
Ergonomika – produkto sąveika su vartotoju
Patvarumas – dizaino kokybė ir ilgaamžiškumas
Poveikis – produkto nauda vartotojui ir (arba) visuomenei
Naudingumas – ar produktas atitinka numatytą vartotojo paskirtį ir poreikius?
Ekologinis suderinamumas – galimas poveikis aplinkai ir (arba) ekologinis
Gamybos realybė – kaip realu techniškai ir ekonomiškai sukurti ir parduoti šį produktą dideliu mastu?
Emocinis koeficientas – ar produktas ne tik įgyvendina savo praktinį tikslą, bet ir sukuria malonumo, pasitenkinimo jausmą?

Daugiau apie apdovanojimą: https://www.productdesignaward.eu/winners/epda/2020/10191/
Daugiau apie konkursą: https://www.productdesignaward.eu/prize/

Parašykite komentarą