Karolis Sankauskas: „Universitetas – tai vieta, kurioje išmokstama bendrauti“

Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU) Karolis Sankauskas baigė Aplinkos inžinerijos fakultetą. Mokykloje vyrui sekėsi tikslieji mokslai, tad dėl šios priežasties jis nusprendė pasirinkti anuomet retesnę aplinkos apsaugos inžinerijos studijų kryptį.

„Įdomiausi buvo pirmieji mėnesiai, praleisti universitete. Kai atvykau studijuoti į daugiatūkstantinę terpę supratau, kad tai ne tik mokslo įstaiga, bet ir vieta, kurioje reikia stengtis, norint išlikti. Niekas negaišta laiko su tais, kurie nesistengia mokytis“, – pasakoja Karolis.

VGTU absolvento teigimu universitetas yra ta vieta, kurioje išmokstama bendrauti, prisitaikyti, pažinti pasaulį. Visos sukauptos žinios praverčia ateityje, jas galima pritaikyti praktiškai.

Baigęs studijas, Karolis įkūrė bendrovę „Projektavimo sprendimai“, kuri jau 15 metų sėkmingai vysto savo veiklą. Dirbant joje, teko prisidėti prie įvairių projektų įgyvendinimo.

„Įdomus ir sudėtingas buvo naujo „Mantingos“ fabriko projektavimas, kurio metu turėjome sukonstruoti nepertraukiamos gamybos pastatą, kuriame tilptų 1200 darbuotojų. Taip pat – „Speedway“ naujos kartingų trasos Lietuvoje, projektavimas“, – sako VGTU absolventas.

Keisti senus pastatus, pavyzdžiui, gamyklas, ar pritaikyti jas naujam gyvenimui, keičiant veiklos pobūdį – vienas malonumas. Tačiau įdomiausi tie projektai, kurie yra pastebimi ir džiugina žmones, tokie, kaip Bernardinų parkas ar Tiškevičių dvaras Užutrakyje.

Bendrovės įkūrėjas kasdien susiduria su įvairiais iššūkiais. Pagrindinis jų – kaip rasti daugiau laiko ir išnaudoti jį kuo produktyviau. Norint tai padaryti, reikia suburti komandą bei ją motyvuoti.

„Kiekvieną rytą peržvelgiu savo dienotvarkę. Tuomet einu į susitikimus, kurių per dieną – nuo kelių iki keliolikos. Dažniausiai stengiuosi rengti susitikimus ofise, tačiau, kai pasižiūriu į nuvažiuotų kilometrų skaičių per dieną, nejaukiai nustembu – tenka daug laiko praleisti automobilyje“, – teigia Karolis. 

Šiuo metu Karolis dirba prie VGTU Antano Gustaičio aviacijos instituto (AGAI) naujo pastato projekto. Tai – fakulteto priestatas, kuris pagyvins jau esamą statinį, įkvėps gyvybės, suteiks išskirtinumo. Čia bus naujų auditorijų, kuriose vyks paskaitos studentams, taip pat persikels administracija. Lauke bus projektuojamas mini pakilimo takas, pastato viduje kabės ultra lengvasis lėktuvas, kuris padės suprasti, kur esi, kuo nori tapti ateityje.

„Prie šio projekto įgyvendinimo prisidėjau todėl, kad norėjau atiduoti tam tikrą duoklę – sukurti gražų pastatą ir taip universitetui atsidėkoti už įgytas žinias. Norėjau suprojektuoti tokį pastatą, kuriame besimokydami studentai didžiuotųsi mokslo įstaiga“, – pasakoja Karolis.

Karolis teigia, kad jo siekis – jog studentai naujojo pastato nuotraukomis dalintųsi socialiniuose tinkluose. Juk šis pastatas turės tvirtą charakterį. Taip pat – besimokantys kituose universitetuose susimąstytų, kad „vertėjo ir man čia studijuoti“. Jauniems žmonėms įvaizdis bei išskirtinumas yra vienos iš svarbiausių detalių.

„Man svarbiausia neužmigti ant laurų ir išlikti lyderių gretose. Noriu kurti išskirtinius projektus, kuriais galėtų džiaugtis kuo daugiau žmonių“,  – teigia VGTU absolventas.

Parašykite komentarą