LRT ir ISM kviečia išrinkti ir apdovanoti mokyklas lyderes

LRT kartu su ISM universitetu kviečia Lietuvos mokyklas pasidalyti nuveiktais darbais, iniciatyvomis bei teigiamą pokytį mokykloje nulėmusiais sprendimais. Tai unikali galimybė pastebėti ir apdovanoti vienu žingsniu priekyje siekiančias būti mokyklas: vykdančias socialinius projektus, naudojančias modernius ugdymo metodus, buriančias bendruomenes, besirūpinančias mokinių bei mokytojų psichologine savijauta ar nuolat skatinančias moksleivius siekti geresnių rezultatų.

„Vietoj švietimo sektorių slegiančių problemų visuomenė turės galimybę išgirsti ir kitą pusę – kaip su jomis tvarkomasi, kaip mokyklos atsinaujina, kaip jos tobulėja. Mokyklos lyderės rinkimais mes ne tik norime padėkoti visoms švietimo įstaigoms už nuveiktus reikšmingus darbus, bet jų pavyzdžiais įkvėpti ir kitus – paskatinti imtis iniciatyvų bei konkurencingai pažvelgti į lyderystę švietimo sektoriuje“, – sako LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Mokyklas nominuoti galima iki rugsėjo 3 d., užpildant specialią anketą puslapyje manomokykla.lrt.lt. Per Tarptautinę mokytojų dieną, spalio 5 d., trys geriausios lyderystę švietimo sektoriuje reprezentuojančios ugdymo įstaigos bus apdovanotos organizatorių prizais.

„Daug kalbame, kad švietimo sistemai reikia pokyčių, tačiau per mažai apie tai, kad kiekvienam pokyčiui reikalinga stipri vadyba ir teisinga lyderystė. Glaudžiai bendradarbiaujame su švietimo įstaigomis ir žinome, kad jau yra įkvepiančių pavyzdžių – mokyklų, kurios stengiasi padėti mokiniams atrasti gabumus ar karjeros kelią, buria bendruomenes, gerina mokytojų darbo sąlygas. Šis projektas padės rasti ir daugiau įkvepiančių lyderystės pavyzdžių ir kartu parodys, kuriose srityse dar reikėtų pasitempti, pasimokyti vieniems iš kitų“, sako ISM rektorius dr. Dalius Misiūnas.

Konkurse dalyvaujanti mokykla bus vertinama pagal tris kriterijus: organizacinę lyderystę, kultūrinį virsmą ir realius pasiekimus. Mokyklas laimėtojas rinks visuomenė ir specialiai šiam projektui sudaryta vertinimo komisija: ISM universiteto rektorius ir lyderystės modulio vadovas Dalius Misiūnas, Šiuolaikinių didaktikų centro vadovė Daiva Penkauskienė, „Lidl Lietuva“ valdybos narė bei Administracijos tarybos vadovė Eglė Radžiūnė bei LRT atstovas.

Konkursas vyks dviem etapais: nuo rugpjūčio 12 d. iki rugsėjo 3 d. bus galima nominuoti mokyklas, užpildant specialią anketą puslapyje manomokykla.lrt.lt, o nuo rugsėjo 7 d. iki rugsėjo 27 d. gyventojai bus kviečiami balsuoti už vieną pasirinktą mokyklą. Nominuotosios bus suskirstytos į 3 kategorijas: didieji miestai, miestai ir miesteliai, kaimiškos vietovės; bus renkama po vieną laimėtoją kiekvienoje iš jų.

Konkurso pabaigoje, spalio 5 d., bus apdovanotos 3 švietimo lyderės vardą pelniusios mokyklos – kiekvienoje iš jų bus įrengta pertraukų erdvė su stalo futbolu bei sėdmaišiais, o mokyklos nominuotam atstovui (mokytojui, direktoriui ar pavaduotojui) suteikta galimybė nemokamai studijuoti ISM Švietimo lyderystės magistrantūroje.

Nominacijų etapas: rugpjūčio 12–rugsėjo 3 d.

Balsavimo etapas: rugsėjo 7–rugsėjo 27 d.

Apdovanojimai: spalio 5 d., Tarptautinę mokytojų dieną.

manomokykla.lrt.lt.

Parašykite komentarą