Labiausiai koronaviruso infekcijos paveiktų šalių sąrašo atnaujinimai – kitą savaitę

Rytoj, rugpjūčio 14 d., nebus atnaujintas labiausiai koronaviruso infekcijos (COVID-19 ligos) paveiktų šalių sąrašas, kuris įsigaliotų pirmadienį, rugpjūčio 17 dieną.

Reaguodama į tai, kad pagal epidemiologinius rodiklius didelė dalis Europos Sąjungos šalių patektų į labiausiai koronaviruso infekcijos (COVID-19 ligos) paveiktų šalių sąrašą, pirmadienį į neeilinį posėdį susirinksianti Vyriausybė spręs dėl nutarimo nuostatų pakeitimo šiuo klausimu.

Dėl konkretaus posėdžio laiko bus informuota atskirai.

Sąrašas bus atnaujintas po atitinkamo Vyriausybės nutarimo priėmimo.

Iki atskiro LRV sprendimo grįžtantiems ir atvykstantiems į Lietuvą žmonėms bus aktualūs rugpjūčio 7 d. valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo sprendimai.

Sąrašas valstybių, iš kurių leidžiama/draudžiama atvykti į Lietuvą iš Europos ekonominės erdvės valstybių, Šveicarijos Konfederacijos, Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės ir šiose valstybėse teisėtai gyvenantiems asmenims: http://sam.lrv.lt/uploads/sam/documents/files/V-1817.pdf

Žemiau pateikiamas paveiktų šalių sąrašas, iš kurių atvykus privaloma izoliacija. Pažymėtina, kad užsienio šalių piliečiams, atvykstantiems iš šalių, kur sergamumo rodiklis viršija 16, privaloma 14 dienų izoliacija, o atvykusiems iš trečiųjų šalių, kurios įtrauktos į paveiktų šalių sąrašą, – privaloma ir izoliacija, ir tyrimas dėl koronaviruso infekcijos. Izoliavimo patalpas, transportavimą į izoliavimo patalpas, transportavimo į tyrimo dėl koronaviruso infekcijos paėmimo vietą ir tyrimus koronaviruso infekcijai nustatyti užsieniečiams, atvykusiems į Lietuvą darbo reikalais arba su specialiais leidimais, privalo užtikrinti ir apmokėti darbdavys, kviečiantysis asmuo, arba pats užsienietis.

Lietuvos piliečiams, grįžusiems iš šalių, kur sergamumo rodiklis viršija 16, privaloma 14 dienų izoliacija.

Šios priemonės taikomos ir tais atvejais, kai asmenys keliavo per paveiktas šalis tranzitu (automobiliais, viešuoju transportu ir kt.), išskyrus keliavimą oro transportu, kai neišeinama iš oro uosto tranzito zonos. Išimtis taip pat taikoma Lietuvos piliečiams bei teisėtai Lietuvoje gyvenantiems asmenims, tranzitu per Lenkiją grįžtantiems iš kitų valstybių, neįtrauktų į paveiktų šalių sąrašą.

Paveiktų šalių sąrašas, iš kurių atvykus privaloma izoliacija: http://sam.lrv.lt/uploads/sam/documents/files/V-1818.pdf

Parašykite komentarą