VERT suderino UAB „Varėnos vandenys“ investicijas

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) suderino UAB „Varėnos vandenys“ 2020 m. investicijas, kurių bendra vertė yra 141,31 tūkst. Eur. Bendrovės investicijos finansuojamos Lietuvos Aplinkos apsaugos investicijų fondo programos bei paskolos lėšomis.

UAB „Varėnos vandenys“ planuoja nutiesti 0,996 km buitinių nuotekų tinklų Spaustuvės, V. Krėvės, Transporto ir Statybininkų gatvėse Varėnos mieste. Projektuojama nuotekų siurblinė, du panardinami nuotekų siurbliai bei debitomatis nuotekų apskaitai.

Šiuo metu didžioji dalis Spaustuvės, V. Krėvės, transporto ir Statybininkų gatvių gyventojų negali naudotis centralizuota buitinių nuotekų surinkimo paslauga. Gyventojai naudojasi lauko tualetais ir nuosavais, ne visada aplinkosauginius reikalavimus atitinkančiais rezervuarais taip didindami aplinkos taršą. Taip pat dalis gyventojų naudojasi nuosavais nuotekų tinklais. Tinklai pakloti privačiuose sklypuose, įšalo gylyje, nusidėvėję.

Numatoma, kad nutiesus buitinių nuotekų tinklus prie jų prisijungs apie 31 naujas vartotojas ir 62 esami vartotojai (t. y. individualių namų ar butų, turintys nuosavus tinklus).

Investicija leis užtikrinti patikimą vandens tiekimą ir nuotekų tvarkymą UAB „Varėnos vandenys“ vartotojams.

Parašykite komentarą