Seimo Pirmininkas išvyksta vizito į Lenkiją

Rugpjūčio 15 d, šeštadienį, Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis su darbo vizitu išvyksta į Varšuvą (Lenkijos Respublika), kur dalyvaus Varšuvos mūšio 100-ųjų metinių minėjime bei susitiks su aukščiausiais šalies vadovais.

„Šiandien kaip niekada svarbu atsiminti ir minėti istorines mūsų regiono šalių laisvės pergales, ypač tokias kaip „Stebuklas prie Vyslos“. Geopolitiniame kontekste, kuriame gyvename, kai nuolat stengiamasi perrašyti ir iškraipyti mūsų istorijos faktus, turime susitikti, susitelkti ir semtis jėgų iš mūsų tautų didvyrių, visiems puolimams atremti. Taip ši proga suteiks galimybę dar kartą vieningai pasmerkti ir smurtą bei laisvės suvaržymus, su kuriais susiduria mūsų kaimynėje teisę į laisvus rinkimus ginantys Baltarusijos žmonės“,– teigia Seimo Pirmininkas.

Varšuvos mūšio 100-ųjų metinių minėjime dalyvaus Lenkijos Prezidentas Andrzejus Duda, Jungtinių Amerikos Valstijų delegacija, vadovaujama Valstybės sekretoriaus Mike‘o Pompeo, taip pat delegacija iš Ukrainos. Po minėjimo Seimo Pirmininkas susitiks su kolege, Lenkijos Seimo Pirmininke Elzbieta Witek.

Parašykite komentarą