Seimo Pirmininkas susitiks su Latvijos Parlamento Pirmininke Inara Mūrniece

Šiandien, rugpjūčio 14 dieną, Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis Panevėžyje susitiks su Latvijos Saeimos Pirmininke Inara Mūrniece. Susitikimo metu bus aptarti bendri Lietuvos ir Latvijos parlamentų veiksmai, kuriais yra planuojama reaguoti į situaciją, susidariusią Baltarusijoje po rugpjūčio 9 d. vykusių Baltarusijos Prezidento rinkimų. Pasak Lietuvos parlamento vadovo šiuo metu ypatingai svarbu yra tai, kad visos mūsų regiono šalys kalbėtų vienu balsu ir veiktų vieningai.

 „Veikdami kartu galime pasiekti griežto tarptautinės bendruomenės požiūrio ir konkrečių veiksmų, kurie apgins ir apsaugos taikius protestuotojus Baltarusijoje. Turime pasiekti, kad būtų nutrauktas smurtas bei gerbiamos pagrindinės Baltarusijos žmonių teisės ir turime pasiekti to kuo greičiau“,– sako Lietuvos parlamento vadovas.

Lietuvos Seimo Pirmininkas ir Latvijos parlamento vadovė aptars Seimo Užsienio reikalų komitete priimtą pareiškimą dėl Baltarusijoje vykusių rinkimų rezultatų nepripažinimo ir galimus tolesnius veiksmus Lietuvos ir Latvijos parlamentuose.

Parašykite komentarą