„Maxima“ ir pasibaigus karantinui nuomininkams taiko nuolaidas nuomos mokesčiui

Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ savo patalpose įsikūrusioms smulkaus ir vidutinio verslo įmonėms, kurių veikla dėl koronaviruso buvo sustabdyta, karantino laikotarpiu suteikė 1,007 mln. eurų nuolaidų nuomos mokesčiui. Nuolaidos taikomos ir pasibaigus karantinui. Viso iki rugpjūčio galo bus suteikta nuolaidų, kurių vertė didesnė nei 1,4 mln. eurų.

„Solidarizuojamės su savo verslo partneriais, kurie įsikūrę ir nuomojasi patalpas „Maximos“ parduotuvėse. Prisiėmėme dalį jų finansinės naštos ne tik karantino laikotarpiu, bet ir jam pasibaigus. Suprantu, kad verslai susiduria su skirtingais iššūkiais ir tikiu, kad sunkius laikotarpius išgyventi galime tik glaudžiai bendradarbiaudami“ – pažymi prekybos tinklo „Maxima“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė.  

Karantino laikotarpiu nuomos mokesčio lengvatos buvo pritaikytos 350 partnerių. Nuo karantino pabaigos iki vasaros galo 273 nuomininkams bus suteikta nuolaidų, kurių vertė sieks dar 430 tūkst. eurų. 

Įmonėms, kurios dėl COVID-19 pandemijos įvesto karantino negalėjo vykdyti savo veiklos ir neturėjo ankstesnių įsiskolinimų, nuomos mokestis buvo mažinamas iki 50 proc. Taip pat joms buvo sudaromos sąlygos nuomos mokėjimus atidėti iki 6 mėnesių.

Įmonėms, kurios dėl karantino nebeplanavo toliau tęsti veiklos „Maximos“ parduotuvėse, nuomos sutartys buvo nutraukiamos netaikant numatytų netesybų. Per minėtąjį laikotarpį 38 įmonės nutraukė 44 sutartis.

Toms įmonėms, kurios karantino metu vykdė veiklą, buvo suteikiamos nuomos mokesčio nuolaidos, proporcingos sumažėjusiai apyvartai, kurios galėjo siekti iki 50 proc. nustatyto nuomos mokesčio.

Visoje šalyje veikiančiose „Maximos“ parduotuvėse yra įsikūrę apie 500 partnerių.

Apie bendrovę „Maxima“

Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia beveik pustrečio šimto „Maximos“ parduotuvių, kuriose dirba apie 15 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 550 tūkst. klientų.

Parašykite komentarą