Meikerių akademija meta iššūkį COVID-19: kvies kurti produktus kovai su koronavirusu

Vos pavasarį spėjusi įsibėgėti techninės kūrybos akademija „Makeademy“ dėl šalyje susiklosčiusios situacijos privalėjo stabdyti savo veiklą. Tačiau pirmą kartą Lietuvoje vykęs kūrybiškumą ir technines žinias skatinantis projektas grįžta jau šį rugsėjį. Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) „LinkMenų fabriko“ ir telekomunikacijų bendrovės „Tele2“ organizuojama „Makeademy“ kviečia kūrėjus atsinaujinusi ir su geromis žiniomis – skelbiama papildoma atranka norintiems kurti prototipus sprendžiant problemas, padiktuotas šių dienų pasaulio įvykių – produktai kovai su COVID-19.

Pavasarį akademiją pradėję dalyviai prototipų idėjas generavo įvairiomis temomis – nuo maisto ir vartojimo, mobilumo, atsinaujinančios energetikos, iki pramogų ir edukacijos, sveikatos, rūšiavimo, daiktų interneto ir išmaniųjų namų koncepcijos. „Papildoma tema, susijusi su koronaviruso pandemija, pasirinkta ne veltui – pavasarį prasidėjusi krizė parodė, kad meikeriai Lietuvoje yra auganti ir vieningą bendruomenę kurianti grupė, galinti greitai mobilizuotis bendram tikslui. Visame pasaulyje pandemijos metu buvo matomas aktyvus meikerių įsitraukimas – inžinieriai, techninės gamybos entuziastai naudojo savo asmeninius greitojo prototipavimo įrenginius, siekdami pagelbėti labiausiai koronaviruso pandemijos paveiktiems regionams“, – atkreipia dėmesį VGTU „LinkMenų fabriko“ inovacijų strategas Matas Olendra.

Nors „Makeademy“ negalėjo toliau vykti dėl šalyje įvesto karantino, VGTU „LinkMenų fabriko“ dirbtuvėse pavasarį visu pajėgumu vyko apsauginių skydelių medikams gamyba. „Kiekvieną dieną fabriko dirbtuvėse buvo gaminamos apsauginės priemonės. Kartu su savanoriais ir neatlygintinai prisidėjusiomis reklamos gamybos įmonėmis iš viso jų pagaminome net 12 tūkstančių. Toks aktyvus meikerių bendruomenės įsitraukimas į kovą prieš COVID-19 ir paskatino pratęsti šią iniciatyvą „Makeademy“ projekte. Kūrėjai šiais laikais turi sugebėti sparčiai spręsti žaibišku greičiu kintančio pasaulio problemas ir pasiūlyti efektyvius sprendimus“, – sako M. Olendra.

Pasak jo, „Makeademy“ metu dalyviai tris mėnesius intensyviai kurs „hardware“ produktus su VGTU kūrybiškumo ir inovacijų centro „LinkMenų fabrikas“ inžinierių ir industrijos profesionalų-mentorių pagalba. Profesionalūs mentoriai dalyviams suteiks žinių apie produktų dizainą, strategijas, tvarumą, inžineriją, architektūrą, urbanizmą, verslo vystymą, gamybą bei dalinsis savo patirtimi. Akademijos veiklos vyks iki gruodžio mėnesio, o paskutinio, finalinio kritikos vakaro metu, geriausiai pasirodžiusios komandos pasidalins prizinį fondą, kurio vertė siekia 6 000 eurų.

Kandidatuoti į akademiją ir siūlyti idėjas koronaviruso krizės lengvinimui gali visi studentai arba per paskutinius metus baigę studijas jaunieji kūrėjai. Ši papildoma atranka taip pat yra puiki proga į akademiją grįžti ir jau ją palikusiems dalyviams. Papildoma registracija į meikerių akademiją vyksta iki rugsėjo 14 d. puslapyje www.makeademy.lt.

Parašykite komentarą