Prezidentas įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadorei Ispanijoje

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadorei Ispanijoje Lyrai Puišytei-Bostroem.

Šalies vadovas su naujai paskirta ambasadore aptarė Lietuvos ir Ispanijos politinio ir ekonominio bendradarbiavimo, dialogo tarp abiejų šalių institucijų, politikų, nevyriausybinių organizacijų stiprinimo galimybes, bendradarbiavimą tarptautinėse organizacijose.

Prezidentas pabrėžė, kad Lietuva labai vertina Ispanijos paramą Baltijos šalių saugumui: abiejų šalių kariai dalyvauja bendrose pratybose, tęsiamos Ispanijos oro policijos misijos Lietuvoje.

Lietuvą ir Ispaniją taip pat sieja glaudūs ekonominiai ryšiai, ypač turizmo ir prekybos srityse. Susitikime Prezidentas pabrėžė būtinybę plėsti bendradarbiavimą aukštos pridėtinės vertės ekonomikos srityse, tokiose kaip gyvybės mokslai, atsinaujinančioji energetika, finansinės technologijos, informacinės technologijos, inžinerija ir kt.

Susitikime taip pat aptartas kultūrinis dialogas, ryšių su Ispanijos lietuvių bendruomene stiprinimas, lietuvybės išlaikymas, universitetų bendradarbiavimas ir studentų pritraukimo studijuoti Lietuvoje galimybės.

Parašykite komentarą