Prezidentas su Vokietijos Krikščionių demokratų sąjungos generaliniu sekretoriumi aptarė Baltarusijos krizę

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį su Vokietijos Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) generaliniu sekretoriumi Paulu Ziemiaku aptarė pastarosios savaitės įvykius Baltarusijoje ir galimus krizės sprendimo būdus.

Susitikime Prezidentas ir vienos įtakingiausių Vokietijos partijų vadovas apsikeitė nuomonėmis ir vertinimais dėl įvykių Baltarusijoje, aptartas ir galimų sankcijų klausimas.

Trečiadienį nuotolinio Europos Vadovų Tarybos susitikimo metu Lietuvos Prezidentas ketina ES lyderius paraginti susitarti dėl būtinybės užtikrinti taikų valdžios perdavimą Baltarusijoje dialogo būdu bei surengti naujus sąžiningų bei demokratiškus rinkimus.

P. Ziemiakas kartu su delegacija šią savaitę atvyko į Vilnių konsultacijų dėl požiūrio į Baltarusiją ir joje vykstančių procesų. Čia jis susitinka su Lietuvos europarlamentarais, Vyriausybės ir Seimo nariais, Latvijos bei Estijos politikais, Baltarusijos diasporos ir žmogaus teisų gynėjų organizacijų atstovais.

P. Ziemiakas yra vienos įtakingiausių Vokietijos partijų – Krikščionių demokratų sąjungos generalinis sekretorius, taip pat Bundestago narys.

Parašykite komentarą