Šiemet nemokamai korėjiečių kalbos galės mokytis ne tik vilniečiai

Lietuviai yra vieni iš daugiausiai užsienio kalbų mokančių tautų Europoje, o ekspertai atkreipia dėmesį, kad auga skaičius norinčių išmokti ir egzotiškų kalbų, tarp kurių sparčiai populiarėja ir korėjiečių kalba. Jau keletą metų šios kalbos visus norinčius Mykolo Romerio universiteto Karaliaus Sedžongo institute nemokamai moko iš Pietų Korėjos atvykę dėstytojai. Šiemet dėl COVID-19 kursai vyks nuotoliniu būdu, todėl į kursus gali užsirašyti ne tik vilniečiai.   

Pasak Mykolo Romerio universiteto Humanitarinių mokslų instituto profesorė dr. Sigitos Rackevičienės, argumentų, kokią antrąją ar trečiąją kalbą rinktis mokytis, gali būti įvairių. „Tarkim dar prieš penkerius šešerius metus populiariausios buvo prancūzų, vokiečių, ispanų kalbos. Žmonės noriai mokėsi ir mokosi šių kalbų, nes jos atveria duris į Vakarų Europos šalių visuomenes ir jų kultūras“, – pastebi S. Rackevičienė. Paprašyta įvardinti, kokiomis kalbomis susidomėjimas sparčiai auga, pašnekovė pirmiausia pamini… korėjiečių kalbą. „Susidomėjimas šia iš pirmo žvilgsnio egzotiška kalba auga, ekonominiai ir kultūriniai ryšiai su Pietų Korėja tvirtėja, populiaru domėtis šios šalies muzika, pop kultūra, kulinarija, tad jaunimas išties domisi ir korėjiečių kalba“.

Korėjiečių kalbos kursus jau ne vienerius metus nemokamai rengia Karaliaus Sedžiongo institutas Vilniuje, kurį 2014 metais įkūrė Mykolo Romerio universitetas (MRU) ir Pietų Korėjos Dongseo (DSU) universitetas. Pirmasis toks institutas visoje Šiaurės Europoje rengia ne tik kalbos kursus, bet ir įgyvendina įvairius kultūrinius, edukacinius projektus. Už savo veiklą 2018 metais Karaliaus Sedžongo institutas pripažintas vienu geriausių visame pasaulyje.  

Nemokami kursai vyks nuotoliniu būdu

Šiemet korėjiečių kalbos kursų rudens semestras prasidės kaip ir ankstesniais metais – rugpjūčio 31 dieną ir truks iki gruodžio mėnesio. Pagrindinis skirtumas – dėl COVID-19 kursai vyks nuotoliniu būdu, todėl į juos gali užsirašyti ne tik vilniečiai. Kursai suskirstyti į šešis skirtingus sudėtingumo lygius, todėl mokytis šią kalbą galima pradėti nuo pat pradžių. Kursus tradiciškai ves Pietų Korėjos dėstytojai, kurie kels vaizdo paskaitas, taip pat rengs ir nuotolines kalbėjimo paskaitas.

Šio instituto alumnas Edvard Stepančuk pasakoja, kad šiame institute yra visos galimybės kokybiškai mokytis korėjiečių kalbą bei pažinti šalies kultūrą. „Dėstytojai iš Pietų Korėjos turi sukaupę milžinišką patirtį ir dėstymo patirties bagažą“, – sako Edvard. Institutas taip pat palaiko glaudžius ryšius su valstybinėmis Pietų Korėjos studijų, mokslo ir kultūros institucijomis, rengia kalbos konkursus, kurių nugalėtojai turi galimybę nuvykti į Pietų Korėją ir susipažinti su šios šalies kultūra iš arčiau. „Mane nustebino, kaip nuoširdžiai stengiamasi, kad kiekvienas besimokantis apie Pietų Korėją sužinotų kuo daugiau ir tai yra prieinama absoliučiai visiems neprašant jokio papildomo atlygio“, – teigia E. Stepančuk.

Parašykite komentarą