Per milijoną eurų pradinių investicijų pritraukęs technologijų edukacijos startuolis pradeda veiklą Lietuvoje

Per milijoną eurų pradinių investicijų pritraukęs Turing College pradeda stojančiųjų atranką į prestižinę duomenų mokslo (Data Science) studijų programą. Bendradarbiaudama su pirmaujančiomis technologijų kompanijomis regione, ši alternatyvi aukštoji mokykla taip pat rūpinsis 6-12 mėnesių intensyvias nuotolines studijas baigusių technologijų specialistų įdarbinimu aukštesnio lygio ir vadovaujančiose pozicijose.

„Tai nėra dar viena programavimo mokykla skirta tiems, kurie turi pinigų susimokėti už studijas; šios modernaus aukštojo išsilavinimo studijos skirtos darbštiems ir atkakliems žmonėms, kurie jau kitąmet užims atsakingas pozicijas stipriose technologijų bendrovėse.“, – pabrėžia Turing College vadovas Lukas Kaminskis.

Spalį Lietuvoje mokslo metus pradėsiantis Turing College į prestižines studijas ketina priimti apie 30 būsimųjų duomenų mokslo specialistų. Kandidatų atrankoje, kurią sudarys praktinės užduotys ir dalykinis pokalbis, bus vertinami ne pažymiai, o stojančiųjų asmeninės savybės, motyvacija ir profesinio augimo potencialas. Atrankoje dalyvaus ir būsimieji darbdaviai. 

Unikali studijų programa buvo sukurta, talkinant žinomiems technologijų studijų konsultantams, atsižvelgiant į darbdavių pastabas. Organizuojamos studijos vyks išimtinai nuotoliniu būdu, taikant IT bendrovių darbo organizavimo metodus ir technologinius sprendimus. Daug dėmesio bus skirta praktinėms užduotims ir studentų komandiniam darbui. 

Būsimieji aukšto lygio duomenų specialistai gali rinktis nuolatines 6 mėnesių trukmės visos savaitės studijas arba ištęstines studijas savaitgaliais, kurios truks 12 mėnesių. Turing College daug dėmesio skiriama ne tik techninėms žinioms, bet ir socialiniams įgūdžiams bei karjeros planavimui. Siekiama, kad Turing College studijas baigę specialistai nepatirtų ilgos adaptacijos reikalaujančio „naujoko sindromo“ savo būsimose darbovietėse ir kuo greičiau gautų grąžą iš įgytų žinių, paaiškina vienas koledžo įkūrėjų Tomas Moška, atsakingas už produktų ir IT sprendimų vystymą koledže.

Su technologijų sektoriuje pirmaujančiomis kompanijomis bendradarbiaujantis Turing College – pirmasis Šiaurės Europos ir Baltijos regione teikiantis įsidarbinimo garantijas. Studijų pabaiga čia siejama ne su baigiamojo darbo apgynimu ar diplomo įteikimu, o su sėkmingu įsidarbinimu, pažymi vienas steigėjų Benas Šidlauskas. Tam aukštoji mokykla turi aiškią motyvaciją, mat siūlo Baltijos šalyse dar mažai kam žinomą, bet Vakaruose sparčiai populiarėjantį ISA (Income Share Agreement) atsiskaitymo už studijas išsimokėtinai modelį. Remiantis juo, specialistas už mokslą ima mokėti tik tuomet, kai pabaigęs studijas kartu su aukštosios mokyklos karjeros planavimo specialistais suranda jo kompetencijas ir gebėjimus atitinkančią poziciją, o atlyginimas perkopia 2 200 Eur.

Būsimųjų darbdavių susidomėjimą Turing College absolventais iliustruoja ir faktas, kad verslas bei inovatyvaus švietimo skatinimo fondai į šios aukštosios mokyklos veiklą investavo 1,2 mln. eurų. Tarp koledžo investuotojų – ir viena sėkmingiausių saugumo technologijų bendrovių Tesonet, į e-komercijos naujienlaiškių sprendimus orientuotas startuolis Omnisend, kompiuterinių žaidimų pramonės atstovai Unity Technologies LT, vienas aktyviausių ankstyvos stadijos investuotojų ir akceleratorių Europoje “Startup Wise guys”, verslo advokatų kontoros „Motieka ir Audzevičius” teisininkų, partnerių ir administracijos darbuotojų įkurtas “Motieka Investment Fund KŪB”.

Technologijų alternatyvių studijų modelis sudomino ir Europos Sąjungos Mokslinės plėtros fondą, skyrusį ženklią dalį investicijų jų vystymui. Procesui vienas aktyviausių ankstyvos stadijos investuotojų ir akceleratorių Europoje

„Turing College koncepcija yra tai, kaip technologijų mokslas turėtų būti vykdomas XXI amžiuje. Mes didžiuojamės šia investicija ir bendradarbiavimu. Nekantraujame kada galėsime įdarbinti pirmuosius absolventus! “,- atviravo vienas iš Tesonet įkūrėjų Eimantas Sabaliauskas.

Turing College priklauso alternatyvaus aukštojo išsilavinimo ir neformaliojo technologinio ugdymo tinklui Turing Society, kurį įkūrėjai sėkmingai plėtoja jau penkerius metus. Šio tinklo valdomas kompiuterių mokslo ir verslumo mokyklas Turing School, veikiančias nuo 2016 metų, jau baigė per 400 Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos moksleivių. Tuo pačiu vardu frančizės pagrindu švietimo įstaigos taip pat veikia Olandijoje. Turing College siekia tapti pagrindine aukščiausio lygio technologijų specialistų rengimo platforma regione ir šio tikslo sieks nuo pirmos

 „Turing grupės organizacijos nuolat bendradarbiauja su Harvard universiteto CS50 kurso komanda bei naudoja jų studijų programas. Mūsų tikslas yra sukurti pilną studijų ciklą – nuo mokyklos iki universiteto. Siekiame, kad įmonių personalo atrankų specialistai, vos pamatę kandidato Turing College baigimo diplomą, ne tik nekels klausimų, bet ir skirs papildomų balų“,- savo vizija pasidalino L. Kaminskis.

Artimiausiu metu Turing College ketina Lietuvoje pradėti ir Full Stack interneto technologijų vystymo studijas. 

Turing College nebus daugeliui įprastų dėstytojų – mokymasis vyks remiantis “mokymasis vienas iš kito“ (angl. peer-to-peer) metodologija, studentų mokymąsi prižiūrės geriausių IT įmonių komandų vadovai. Unikali studijų programa buvo sukurta kartu su darbdaviais, talkinant žinomiems technologijų studijų konsultantams, atsižvelgiant į darbdavių pastabas. Organizuojamos studijos vyks išimtinai nuotoliniu būdu, taikant IT bendrovių darbo organizavimo metodus ir technologinius sprendimus. Mokomasi bus per Daug dėmesio bus skirta praktinesėms užduotis dirbant komandoseims ir studentų komandiniam darbui. Tai bus vienas inovatyviausių pasaulyje IT mokymų konceptas.

Parašykite komentarą