Rudens derlius jau parduotuvių lentynose: kokį patikros kelią jis nueina, kol sulaukia pirkėjo?

Prekybos tinklo „Iki“ parduotuvių lentynose jau karaliauja švieži rudens sezono vaisiai ir daržovės. Šiam „IKI Ūkio“ asortimentui, kurį sudaro išskirtinai tik Lietuvoje užaugintos gėrybės, keliami specialūs reikalavimai, o kokybė tikrinama keliais etapais.  

„Pirkėjus jau pasitinka „IKI Ūkio“ rudens produkcija. Formuodami asortimentą, didelį dėmesį skiriame ne tik jo įvairovei, bet ir kokybei – mūsų kokybės kontrolės skyrius nuosekliai tikrina į parduotuves patenkančią produkciją. Privatiems prekių ženklams, tarp jų ir „IKI Ūkio“ prekėms, atliekame papildomus tyrimus ir vykdome sugriežtintą kokybės kontrolę“, – sako Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.

Pasak jos, prieš išskirstant „IKI Ūkio“ produktus į parduotuves, jie sveriami, matuojami, skaičiuojami jų vienetai pakuotėje. Vertinama, ar produktai pakankamai sunokę, nesugedę, švarūs, neturi odos, spalvos, augimo defektų, kitų pažeidimų. Taip pat tikrinama, ar „IKI Ūkio“ vaisiai ir daržovės atitinka įvairių cheminių medžiagų normas, pavyzdžiui, iš viso tiriama apie 400 skirtingų pesticidų rūšių. 

V. Budrienė taip pat pastebi, kad vaisiai ir daržovės tikrinami ne tik prieš patenkant į parduotuvių lentynas, bet ir pardavimo metu. Kiekvieną dieną „Iki“ parduotuvėse jie perrenkami kas valandą.

Prekybos tinklas taip pat kruopščiai atsirenka tiekėjus, kurie tiekia „IKI Ūkio“ produkciją – jiems keliami specialūs reikalavimai. 

„IKI Ūkio“ vaisiai ir daržovės yra užauginti išskirtinai tik Lietuvos ūkiuose, tad kilmė yra pagrindinis atrankos kriterijus šiai produktų linijai. Kiti kriterijai skiriasi priklausomai nuo konkrečios rūšies vaisiaus ar daržovės. Taip pat mums labai svarbu, kad derlius būtų šviežias ir kokybiškas, todėl bendradarbiaujame tik su patikimais tiekėjais, mūsų partnerystės dažniausiai – ilgalaikės“, – sako V. Budrienė.     

Šiuo metu „IKI Ūkio“ produkcijos vaisius ir daržoves perkame iš 5 skirtingų lietuviškų ūkių. Pomidorai auginami Elektrėnuose esančiame ūkyje „Kietaviškių gausa“, bulvės – Šilutės rajone pas ūkininką Kęstutį Macijauską, morkos – Kėdainių rajone pas ūkininką Virginijų Kuprevičių, o svogūnai pirkėjus pasiekia iš Šiaulių rajono ūkininko Lino Šateikos. Švieži obuoliai atkeliauja iš Anykščių rajone esančio Vitalijaus Petronio ūkio.

„IKI Ūkio“ produkciją sudaro ne tik daržovės, bet ir kita Lietuvos ūkininkų paruošta produkcija. Nuo 2012 m. gyvuojančio „IKI Ūkio“ asortimentas kasmet plečiamas. Viso šio ženklo asortimente galima rasti daugiau kaip 70 produktų: nuo sausainių, kaimiškų kiaušinių, šviežios mėsos ir jos gaminių iki naminių sulčių ir aromatingų arbatų.

Parašykite komentarą