Išrinktas „Vilniaus atliekų sistemos administratoriaus“ vadovas

Vilniaus miesto savivaldybės įmonės „Vilniaus atliekų sistemos administratorius“ (VASA) direktoriaus pareigų konkursą laimėjo Artūras Zuokas, dabartinis Vilniaus miesto Tarybos narys. Iš naujojo VASA vadovo miesto vadovybė tikisi efektyvių sprendimų įgyvendinant Vilniaus miesto atliekų tvarkymo strategiją.

Konkurse į VASA vadovo pareigas dalyvavo 10 kandidatų, jį organizavo savivaldybės pasamdyta personalo atrankos bendrovė.

„Savo atrankas visada vykdome skaidriai ir objektyviai, nėra jokių politinių užsakymų, patinka nepatinka. Artūras Zuokas objektyviai buvo geriausias kandidatas iš visų dalyvavusių ir atėjusių į konkursą. Teisės aktus, kurie reguliuoja šią veiklą, jis išmano, o taip pat, manau, darniai įsilies į savivaldybės įmonių vadovų komandą, kuri kasdien dirba kurdama ir gerindama paslaugas Vilniaus gyventojams“, – teigė Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis.

Pasak jo, Vilniaus meras šioms pareigoms iškėlęs aukštus lūkesčius bei lauks konkretaus plano, kaip bus įgyvendinta atliekų tvarkymo strategija Vilniaus mieste.

A. Zuokas naujose pareigose dirbti turėtų pradėti gavus reikalingas pažymas iš tarnybų bei sulaukus jo pasitraukimo iš Vilniaus miesto tarybos, kadangi šios pareigos nesuderinamos su vadovavimu vienai iš savivaldybės įmonių.

SĮ „Vilniaus atliekų sistemos administratorius“ buvo įsteigta 2015 metais Vilniaus miesto savivaldybės Tarybos sprendimu, įgyvendinant atliekų tvarkymo įstatymo nuostatas, arba vadinamąją atliekų reformą, ir siekiant užtikrinti efektyvų atliekų tvarkymo sistemos administravimą savivaldybėse.

Parašykite komentarą