UAB „Valstybės investicinis kapitalas“ laikinuoju vadovu tapo Robertas Vyšniauskas

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos įsteigtos bendrovės UAB „Valstybės investicinis kapitalas“ valdyba iš nepriklausomų valdybos narių išrinko laikinąjį vadovą, kuriuo tapo UAB „EPSO-G“ nepriklausomas valdybos narys ir audito komiteto narys Robertas Vyšniauskas.

„Pirmasis UAB „Valstybės investicinis kapitalas“ valdybos žingsnis buvo išsirinkti laikinąjį bendrovės vadovą, kitas valdybos žingsnis – įsteigti įmonę, ir tuomet skelbti konkursą atrankos agentūrai, kad pagal visus reikalavimus būtų paskelbtas konkursas įmonės vadovo pareigoms užimti“, – teigia ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius.

R. Vyšniauskas UAB „EPSO-G“ nepriklausomo valdybos nario ir audito komiteto nario pareigas eina nuo 2019 m. kovo mėnesio. Anksčiau jis buvo VĮ „INFOSTRUKTŪRA“ nepriklausomu valdybos nariu. R. Vyšniauskas taip pat šiuo metu vykdo ir privačią praktiką: nuo 2014 metų jis yra bendrovių valdymo, susijungimų ir įsigijimų konsultantas.

Pagal išsilavinimą laikinasis UAB „Valstybės investicinis kapitalas“ vadovas – teisininkas.

UAB „Valstybės investicinis kapitalas“ yra Pagalbos verslui fondo, steigiamo kaip komanditinė ūkinė bendrija, komanditorė, suteikianti valstybės įnašą į fondą. Šios bendrovės esminis darbas – tinkamai ir skaidriai užtikrinti, kad fondo lėšomis, kurios pritrauktos naudojantis valstybės ir kapitalo rinkos priemonėmis, būtų finansuojama pagalba verslui ir kapitalo rinkos plėtra. UAB „Valstybės investicinis kapitalas“ taip pat padeda Lietuvos veikiančioms įmonėms atsigauti po COVID-19 sukeltų pasekmių.

UAB „Valstybės investicinis kapitalas“ valdybą sudaro trys valdybos nariai: laikinuoju vadovu tapęs R. Vyšniauskas, UAB „Victory Funds“ valdybos narys Šarūnas Ruzgys (nepriklausomas narys) bei Ekonomikos ir inovacijų ministerijos Verslo aplinkos departamento direktorius Tomas Urban. Valdybos nariai išrinkti ketverių metų kadencijai.

Pagalbos verslui fondo vykdymo veiklai įsteigtos dvi įmonės: UAB Valstybinių investicijų valdymo agentūra (valdoma Finansų ministerijos) (VIVA) ir UAB „Valstybinis investicinis kapitalas“ (valdoma Ekonomikos ir inovacijų ministerijos) (VIKA), kuri yra koinvestuotoja iš valstybės pusės. Į šių įmonių kapitalą valstybė investuoja atitinkamai 1 mln. ir 100 mln. eurų.

Fondo investicinio portfelio planuojamas dydis: 1 mlrd. eurų, iš kurių valstybė į Pagalbos verslui fondą investuoja 100 mln. eurų pradinio įnašo ir planuojama suteikti iki 400 mln. eurų dydžio valstybės garantiją ne nuosavybės vertybiniams popieriams. Likusi dalis – privatūs ir (ar) instituciniai koinvestuotojai.

Parašykite komentarą