R. Sinkevičius: „Nuomos subsidija galės pasinaudoti ir gamybos įmonės“

Vyriausybė trečiadienį pritarė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pasiūlymui, kad nuomos subsidiją galėtų gauti ir įmonės, kurios karantino metu negalėjo vykdyti savo nepagrindinių veiklų.

„Siekiame padėti kuo didesniam skaičiui nuo COVID-19 pandemijos nukentėjusių įmonių, todėl prašėme Vyriausybės šį klausimą svarstyti skubos tvarka. Nuo šiol paramą gaus ir tos įmonės, kurių veikla, nebūtinai pagrindinė, karantino laikotarpiu buvo uždrausta arba ribojama ir buvo vykdoma patalpose, dėl kurių kreipiamasi nuomos mokesčio kompensavimo. Pavyzdžiui, į nuomos kompensaciją galės pretenduoti ir gamybos įmonės, užsiimančios ir prekybine veikla“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius.  

Iki šiol nuomos mokesčio kompensacija buvo teikiama tik įmonėms, kurių pagrindinės vykdomos veiklos buvo draudžiamos ar ribojamos karantino metu. 

Dalinis nuomos mokesčio kompensavimas teikiamas labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusioms įmonėms, kurių metinės pajamos 2019 m. neviršijo 50 mln. eurų arba turto balansinė vertė 2019 m. gruodžio 31 d. neviršijo 43 mln. eurų, ir verslininkams, kurių veikla karantino laikotarpiu buvo uždrausta ar ribojama. Dalinį nuomos mokesčio kompensavimą gali gauti ir pareiškėjai, kurie 2019 m. gruodžio 31 d. buvo laikomi sunkumų patiriančiomis įmonėmis, tačiau vėliau jų situacija pagerėjo ir paraiškos pateikimo metu jie nėra laikomi patiriančiais sunkumų.

Paraiškas dėl nuomos išlaidų kompensavimo verslininkai galės teikti iki š. m. gruodžio 1 d. Tačiau bus galima kompensuoti tik tas nuomos išlaidas, kurias verslininkai bus patyrę nuo kovo 16 d. iki rugpjūčio 31 d.

Parašykite komentarą