Rugsėjo 4 d.: Dainiaus Junevičiaus knygų, skirtų senajai Lietuvos fotografijai, pristatymas

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka „Sostinės dienų“ proga savo lankytojus kviečia dalyvauti fotografijos istoriko Dainiaus Junevičiaus knygų, skirtų senajai Lietuvos fotografijai, pristatyme. Renginyje sužinosite, kaip atrodė Vilnius praėjusiame šimtmetyje – XIX a. ir XX a. pradžioje.

Valstybingumo erdvėje, II a., bus pristatomos fotografijos istoriko, diplomato D. Junevičiaus dvi knygos: Vilniaus klubo premija apdovanota knyga „Abdonas Korzonas – pirmasis Vilniaus vaizdų fotografas“ (2018) ir stereoskopinių vaizdų albumas „Iškilioji Lietuva. 1860–1918“ (2019). Pirmoje knygoje pateikiama ne tik garsaus Vilniaus fotografo Abdono Korzono (apie 1826–apie 1866) išsami biografija, bet ir XIX a. 7-ojo dešimtmečio Vilniaus vaizdas, perteiktas tuo metu gyvenusių žmonių akimis. Antroji knyga yra skirta jau beveik primirštai fotografijos atmainai – stereoskopinei arba erdvinei fotografijai. Joje pristatoma per 200 unikalių Lietuvoje padarytų stereoskopinių fotografijų iš viešų ir privačių kolekcijų, daugiausia jų skirta Vilniui ir jo apylinkėms. Albumas išskirtinis tuo, kad į šimtmečio senumo Lietuvos miestus galima pažvelgti per specialius 3D akinius.

Pristatyme dalyvaus knygų autorius Dainius Junevičius, istorikas dr. Darius Staliūnas ir fotografas Algimantas Kunčius.

Trumpai apie renginį

Data rugsėjo 4 d.
Laikas 16 val.
Vieta Valstybingumo erdvė, II a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas dalyvių skaičius ribotas, būtina registruotis čia ›
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›
Svarbu Laikantis saugumo reikalavimų žiūrovų skaičius ribojamas. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams privaloma dėvėti apsaugines veido priemones. Atsiprašome už nepatogumus.

Parašykite komentarą