Darbas iš namų. Kokią įtaką produktyvumui gali turėti interjeras?

Nors karantinas Lietuvoje jau baigėsi – nemaža dalis įmonių savo darbuotojus vis dar skatina dirbti iš namų. Kodėl? Priežasčių yra labai daug, tačiau svarbiausia reikia skirti dėmesį ne joms, o patiems darbuotojams, kurie namuose kuria darbo aplinką.

Interjero dizaineriai tikina, kad tinkamai įrengta patalpa darbui namuose – gali padidinti produktyvumą, tad jeigu iki šiol dirbate namuose – laikas laikiną vietą paversti nuolatine, kad darbas būtų patogesnis ir ergonomiškas.

Tinkamas darbo vietos formavimas

Pirmiausia darbo vietoje reikalingas geros kokybės ir tuo pačiu tinkamo aukščio stalas su kėdėmis. Tik tokiu atveju sėdėjimas bus patogus, juolab, žmogus gali būti ramus, kad nuo vienos pozicijos jam nepradės skaudėti nugaros. Dažniausiai taip nutinka tuomet, kai sėdėjimo pozicija nėra tinkama, o tai lemia ir netinkami baldai, tad jų pasirinkimui – svarbu skirti daugiau dėmesio.

Apšvietimo formavimo gairės

Darbo vietoje taip pat reikalingas labai geras apšvietimas. Nors darbą iš namų daugelis pradėjo pavasario metu ir juo mėgaujasi iki šiol, tačiau tikėtina, kad poreikis bus ir rudens metu. Tokiu atveju labai svarbu pasirūpinti gera apšvietimo sistema, kuri leis dirbti našiai ir tuo pačiu išvengsite pavargusių akių sindromo.

Poilsio zonos

Daugelis biurų poilsio zonas, kur darbuotojai gali atsipūsti. Blogiausia, kad dirbant iš namų tokių atskirų zonų sukūrimas  brangus, juolab, ne visada yra vietos. Ypač tokiu atveju, kai žmogus gyvena mažos kvadratūros bute. Tuomet reikia vis tiek apgalvoti – kokia zona bus skirta poilsiui. Pagal poreikius – tai gali būti virtuvė, kurioje geriama kava arba – fojė, kur galima panaršyti telefone.

Gryno oro poreikis

Kad ir kur dirbate – kiekvieno žmogaus organizmui reikalingas grynas oras. Jeigu dirbate namuose – tokiu atveju, tikėtina, padaryti trumpą pertrauką ir išeiti į lauką įkvėpti gryno oro – bus paprasčiau. Net ir trumpas išėjus į daugiabučio kiemą – jau nauda Jūsų kūnui. Juk daugelis dirba namuose prie kompiuterio, tad atsitraukimas – reikalingas.

Parašykite komentarą