Kaip išsirinkti tinkamiausią oro kondicionierių? Praktiniai patarimai

Nesvarbu koks oras už lango – visada geras laikas įsigyti kondicionavimo sistemas, kurios gali užtikrinti, kad Jūsų namuose bus tobulas mikroklimatas. Kadangi oro kondicionieriai yra įvairūs, pasirinkimas šiuo metu platus kaip niekada – siūlome remtis žemiau mūsų išskirtais patarimais, kurie padės rasti Jums labiausiai tinkamas sistemas.

Taip pat visada verta tartis su ekspertais, kurie įvertinę kiekvieno asmens poreikius pateiks rekomendacijas ir tuo pačiu padės tinkamai pasirinkti.

Į langą montuojami kondicionieriai

Lietuvoje nėra populiarus pasirinkimas, tačiau galimi kondicionieriai, kurie montuojami į langą. Toks sprendimas labai geras tuomet, kai reikia vėsinti santykinai gana mažas patalpas. Galima sistemą valdyti nuotoliniu pulteliu ir tuo pačiu užsitikrinti, kad namuose visada būtų maloni vėsa. Sistema puikiai tarnauja ne tik vėsinimui, tačiau taip pat ir šildymui.

Sieniniai kondicionieriai

Lietuvoje kur kas labiau mėgstamas ir kur kas dažniau pasirenkamas variantas, kuris susideda iš išorinio bei vidinio blokų. Taip pat dažniausiai valdoma nuotoliniu pulteliu, tad sistemos palaikymas – paprastas ir tuo pačiu patogus. Vėlgi, puikus pasirinkimas ir šildymui.

Kasetiniai kondicionieriai

Dažniausiai naudojami ne namų, tačiau didesnių, erdvesnių patalpų vėdinimui. Dažniausiai montuojami į lubas, tuomet pagal poreikius srautas gali būti kreipiamas ten, kur reikia.

Mobilūs kondicionieriai

Tai bene dažniausias ir praktiškiausias pasirinkimas Lietuvoje, kadangi jų montavimas greitas ir paprastas, jie tarnauja ilgiau, o kaina – patraukli. Vėlgi, labiausiai tinka tokiu atveju, kai patalpos gana mažos, tad šiuolaikiniuose, moderniuose namuose tai yra geras pasirinkimas.

Stoginės kondicionavimo sistemos

Taip pat puikus pasirinkimas yra stoginiai kondicionieriai, kurie yra sudaryti iš kelių blokų, tad montavimas turi būti paliekamas specialistams. Jie dažniausiai montuojami labai didesnėse erdvėse, tad namuose – kur kas rečiau.

Galingumo vertinimas

Oro kondicionieriai taip pat varijuoja ir pagal galingumą. Kuo patalpa yra didesnė – tuo ir galingesnė sistema reikalinga. Žinoma, ji brangesnė, tačiau mokėti – apsimoka, kadangi tik tuomet sistema našiai atliks savo darbą ir namuose tikrai bus užtektinai vėsu.

Valdymas

Taip pat verta rinktis inovatyvios sistemas, kurios valdomos nuotoliniu būdu, telefonu. Tuomet net ir nebūdamas namuose galite užsakyti reikalingą programą ir rūpintis, kad namuose visada būtų maloni gaiva.

Parašykite komentarą