Kaip išsirinkti tinkamus sportinius batelius bėgimui?

Bėgimas yra vis labiau Lietuvoje populiarėjantis sportas. Tai – ne tik sveikata, tačiau ir mada, tačiau juk gerai, kai mada yra naudinga sveikatai: tiek fizinei, tiek psichologinei, tiesa? Žinoma, bėgimui reikalingi geros kokybės sportiniai bateliai, kurie gali užtikrinti, kad kiekvienas kilometras bus įveikimas labai patogiai, taip pat, kad bėgimo metu nesusigadinsite sveikatos, o su netinkama avalynė, deja, tai tikrai yra įmanoma.

Tinkamiausius bėgimo batus, žinoma, geriausia yra rinktis su ekspertais, kurie teikia nemokamus patarimus ir padeda rasti tai, kas labiausiai tinka kiekvienam klientu. O mes nurodysime kelis universalius patarimus, kurie pagreitins paieškas.

  1. Matuokite antroje dienos pusėje.

Šiuo metu batai dažniausiai perkami internetu, kadangi tai kur kas greitesnis ir paprastesnis būdas gauti tai, ko Jums reikia. Visgi, nusprendus, kad norite batus matuotis – siūlome tai daryti antroje dienos pusėje, kadangi nuo judėjimo bei skysčių kojos padas gali kiek ištinti, tad geriausia iškart vertinti galimą kojos poziciją ir tuo pačiu judėjimą su tam tikrais batais.

  1. Dizaino vertinimas.

Žinoma, norisi, kad sportiniai bateliai būtų gražūs. Juk dažniausiai tuomet judėjimas su jais yra kur kas malonesnis. Tačiau spalva, modelis bei kitos estetinės funkcijos negali būti svarbiausios, kadangi renkantis sportinę avalynę reikia labiau vertinti funkcionalumą ir mažiau – estetiką. Pirmiausia išsirinkite kelias avalynes, kurios atitinka funkcionalumo poreikius ir tik tada vertinkite – kuri Jums gražiausia.

  1. Tinkamas dydis.

Bet kuriuo atveju, kai renkatės batus, dydis yra labai svarbus. Tačiau dažniausiai sportiniai avalynei reikia skirti daugiau detalių, kadangi su ja bus judama, tad ir tinkamas dydis – ypač reikšmingas. Geriausia yra pirkti batelius, kurie yra per 0,5 dydžio didesni nei Jūsų koja. Tokiu atveju net ir su storesne kojine tikrai gerai jausitės.

  1. Investuokite daugiau.

Kiek kainuoja geros kokybės sportiniai bateliai? Atsakyti sunku, kadangi tikrai galima rasti labai daug variantų. Tačiau jeigu tik reikia – skirkite didesnę investiciją. Žiūrėkite – iš kokio audinio jie yra pagaminti, kokia pakulnė, galiausiai, visada galima plačiau pasidomėti prekiniu brand‘u, kadangi kai kurie tikrai aktyviai giriami tarp sportininkų.

  1.     Pakulnės dydis.

Galiausiai, vertinimui turi būti analizuojamas ir pakulnės dydis, kuris turi padėti bėgimo metu patogiai apsipirkti. Štai todėl geriausia yra pirkti tokius batus, kurių pakulnė siekia bent jau porą centimetrų.

Parašykite komentarą