Kanapių sėklų aliejus: nauda kūnui ar trumpalaikė mada?

Apie kanapių sėklų aliejų paskutiniu metu kalbama labai daug ir labai aktyviai. Kol vieni sako, kad tai yra stebuklinga priemonė nuo visų ligų, tuo tarpu kiti džiaugiasi, kad šis aliejus padėjo sumažinti nemalonius depresijos simptomus, net visiškai nugalėti ligą su kuria ne visada geba susitvarkyti net ir vaistai.

Tiesa, kaip ir daugeli kitų gerų dalykų, kaip ir kanapių aliejus yra apipintas ir tam tikrais mitais, kurie gali sutrukdyti suvokti ir nuspręsti – ar verta išbandyti, įtraukti šį aliejų į savo kasdieninę mitybą ir tuo pačiu mėgautis juo ne tik dėl skonio, tačiau ir visapusiškos naudos.

Kanapių aliejaus sudėtis

Kanapių aliejuje randami komponentai, kurie padeda geriau jaustis ir gražiau atrodyti:

  •         Baltymai;
  •         Omega riebalų rūgštys;
  •         Gama-linoleno rūgštis;
  •         Vitaminas D;
  •         Vitaminas E;
  •         Chlorofilas;
  •         Bei kiti mikroelementai.

Neverta aptarti kiekvieno jų nauda, kadangi visi puikiai žino, kad kuo daugiau gaminyje vitaminų – tuo žmogaus organizmas bus labiau patenkintas juos gaunamas. Žinoma, negalime sakyti, kad kiti natūralūs aliejai yra blogi. Tikrai ne, juose taip pat yra labai daug naudingų medžiagų, tačiau kanapių aliejus pasižymi tuo, kad jame yra ne tik daug vitaminų, tačiau ir omega rūgštys, kurios teigiamai veikia žmogaus psichinę būklę, galiausiai, oda, plaukai, nagai – tampa kur kas gražesni.

Reikalingas nuolatinis vartojimas

Žinoma, kad nauda tikrai būtų juntama – reikalingas nuolatinis vartojimas. Būtent per ankstus nutraukimas arba apskritai vos savaitės vartojimas tikrai nepadės pasiekti labai geros naudos, tad bent jau mėnesį kas antrą dieną valgyti patiekalus su šiuo aliejumi arba išgerti po mažą šaukštą – reikia. Tuomet rezultatai bus matomi ir nebeteks tikėti mitais, kad tai yra trumpalaikė mada.

Žinoma, taip pat reikia rasti geros kokybės aliejus. Jokiu būdu nepirkite ten, kur gaminiai neįprastai pigūs, taip pat ir ten, kur nežinomas gamintojas. Geras aliejus yra sertifikuotas, tad tokį ir siūlome rinktis. Tik tada pavyks pasiekti naudą.

Parašykite komentarą