Nuosava elektromobilio įkrovimo stotelė: prabanga ar būdas sutaupyti?

Elektrinis automobilis yra puikus pasirinkimas ne tik miesto gyventojams, kurie dažniausiai važinėja gana mažus atstumus, tačiau taip pat ir mažesnių miestelių gyventojams, kurie kiekvieną dieną įveikia labai daug kilometrų. Paprasčiausiai šiuo metu kuriamos vis inovatyvenės transporto priemonės, juolab, Lietuvoje yra daug stotelių, kur galima pasikrauti transporto priemonę nemokamai arba pigiai.

Tiesa, dėl patogumo žmonės vis dažniau tokias stoteles perka savoms reikmėms, kadangi tuomet gali būti ramūs, jog kai reikės – mašina bus visada pakrauta maksimaliai. Tik svarbiausia – rasti tinkamą įrangą. Juk jokio skirtumo, ar reikalingi kompresoriai, keltuvas, ar moderni, inovatyvi sistema – smulkmenų įvertinimas yra būtinas.

Nuosavos stotelės pasirinkimas

Jeigu transporto priemonė yra naudojama kiekvieną dieną, natūralu, kad tokiu atveju reikalinga ir energijos išgavimo priemonė, kuri gali pasirūpinti, kad žmogus visada, kai jam to reikės, galės važiuoti šimtus kilometrų tikslo link. Žinoma, maksimaliai pakrautos transporto priemonės nuvažiuoja skirtingus atstumus, tad viskas priklauso nuo konkrečios mašinos, kuri perkama, o ne nuo stotelės, kuri krauna.

Asmenys, kurie gyvena mieste, daugiabučių apsuptyje jau gali džiaugtis kur kas platesne stotelių pasiūla, tačiau kaimelių, miestelių gyventojai vis dar skundžiasi, kad jiems reikia važiuoti dešimtis kilometrų iki artimiausios stotelės, kuri dažnai yra tik viena, tad ir užimta. Tokiu atveju nuosavos tampa tikra pagalba.

Pakrovimo kainos – mažos

Nuosava stotelė naudinga net ir tokiu atveju, jeigu Jūsų mieste galima pasikrauti transporto priemonę nemokamai. Tokią galimybę teikia dar kelios savivaldybės, tačiau greitu metu, deja, ji bus nutraukta. Kadangi teks bet kuriuo atveju mokėti patiems – įkrovimo stotelės tampa nepamainomai geriausiu pasirinkimu.

100 km pakrovimas Jums gali kainuoti apie 2-3 eurus, tad investicijos į energiją – tikrai labai mažos. Svarbiausia, kad šiuo metu kuriami vis inovatyvesni automobiliai, kurie sėkmingai gali būti kraunami didesniais kiekiais, tad ir važiuosite – ilgus atstumus. Nebereikės važiavimo metu ieškoti stotelės, kur galima pasikrauti mašiną, kadangi įdiegtos energijos pakaks tiek, kiek pasikrovėte dar būdami namuose.

Parašykite komentarą