Kasmet lietuviai suvalgo vis daugiau pomidorų: kokia rūšis populiariausia?

Nors dažnai populiariausia daržove lietuvių tarpe yra tituluojama bulvė, tačiau prekybos tinklo „Iki“ duomenimis, šią poziciją sparčiai vejasi ir pomidorai. Jau keletą metų iš eilės, jų pardavimai tinklo parduotuvėse paauga po 5 proc., o pirkėjai ypač mėgsta tradicinius raudonus pomidorus.    

„Mūsų tinklo parduotuvėse pomidorai užima antrą vietą tarp perkamiausių daržovių. Per mėnesį parduodame apie 300 tonų šios daržovės. Kadangi pardavimai kasmet auga stabiliai, galime daryti prielaidą, kad mūsų pirkėjai linkę suvartoti vis daugiau šios daržovės. Jie taip pat vertina šviežumą ir galimybę rinktis iš plataus pomidorų asortimento“, – sako „Iki“ kategorijų valdymo vadovas Mindaugas Tamošiūnas.

Pasak M. Tamošiūno, pirkėjai išlieka ištikimi tradicinėms lietuviškų pomidorų rūšims ir dažniausiai renkasi slyvinius ar įprastus raudonus pomidorus.

„Iki“ tinklo duomenimis, slyviniai raudonieji pomidorai yra greičiausiai paklausiausi dėl universalios savo paskirties. Jie savyje turi nedaug skysčio, todėl labiausiai tinka daugelio mėgstamoms salotoms, taip pat įvairiems padažams ar tiesiog garnyrui. Taip pat pastebima, kad kasmet populiarėja ir fasuoti pomidorai, taip pat pomidorai su šakelėmis. To priežastis yra ne tik skonis, bet ir patogi, pačią daržovę apsauganti pakuotė.

M. Tamošiūnas taip pat atkreipia dėmesį, kad kitos spalvos nei raudoni pomidorai lietuvių tarpe vis dar nėra labai populiarūs.

„Šiuo požiūriu lietuviai gana konservatyvūs, tad, pavyzdžiui, geltoni ar tamsiai raudonos spalvos pomidorai yra mažiau paklausūs. Juos taip pat perka ir pamažu prisijaukina, bet visgi pirkėjai labiau mėgsta išbandyti įvairias naujas lietuviškas raudonos spalvos pomidorų rūšis“, – pasakoja jis. 

Balandžio–spalio mėn. „Iki“ parduotuvėse pirkėjai gali rinktis iš daugiau kaip 10 rūšių lietuviškų pomidorų. Apskritai per metus prekybos tinklo parduotuvėse galima rinktis iš 15 skirtingų pomidorų rūšių.

Parašykite komentarą