Seimo nario Vytauto Kernagio pranešimas: „Gyventojų teisėtas interesas privalo būti ginamas“

2020 m. rugsėjo 2 d. pranešimas žiniasklaidai

Šiandien Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Vytautas Kernagis kartu su VšĮ „Perkūnkiemio bendruomenė“ kreipėsi į generalinį prokurorą Evaldą Pašilį ir Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją prie Aplinkos ministerijos, prašydami ginti viešąjį interesą dėl automobilių stovėjimo vietų įrengimo pagal prisiimtus įsipareigojimus.

„Pasitarę su Perkūnkiemio bendruomene ir įvertinę situaciją dėl automobilių statymo vietų trūkumo Perkūnkiemio mikrorajone Vilniuje, kai toliau vystomi nekilnojamojo turto projektai, daugiabučių namų statyba, matome, kaip šiurkščiai nesilaikoma statybų ir teritorijų planavimą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų. Perkūnkiemio mikrorajone gyvenančių asmenų teisėti lūkesčiai į išvystytą infrastruktūrą – kasdien pažeidžiami, todėl kreipėmės į Generalinę prokuratūrą ir Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją, prašydami imtis neatidėliotinų veiksmų nurodytų aplinkybių ištyrimui bei pažeisto viešojo intereso efektyviam gynimui“, – kreipimosi priežastis nurodė Seimo narys V. Kernagis.

Vykdant Perkūnkiemio kvartalo vystymo darbus, nekilnojamojo turto bendrovė UAB „HC ir R IV projektai“ buvo įsipareigojusi sklype, priklausančiame UAB „Gabijos investicijos“, įrengti 824 automobilių statymo vietas. Tačiau 2014 m. paaiškėjo, kad toks įsipareigojimas yra išregistruotas, todėl aišku, kad automobilių stovėjimo vietų vystytojai nusprendė neįrengti.

„Pagal turimus dokumentus, įsipareigojimai įrengti automobilių stovėjimo vietas buvo reikalingi tik tam, kad būtų užtikrintos statomų daugiabučių parkavimo galimybės, o pastatytus butus pripažinti tinkamais naudoti ir be įrengtų automobilių stovėjimo vietų. Vadinasi, nekilnojamojo turto vystytojai galimai net neketino automobilių stovėjimo vietų įrengti, todėl tokius faktus privalo išsiaiškinti atitinkamos institucijos, o gyventojų interesas – apgintas“, – kreipimosi priežastis nurodė V. Kernagis.

Parašykite komentarą