Paskirta trečioji projekto „Globalus Panevėžys“ ambasadorė

Panevėžio miesto savivaldybėje paskirta trečioji projekto „Globalus Panevėžys“ ambasadorė. Ja tapo jau 8 metus Estijos sostinėje Taline gyvenanti Justina Pajus.

J. Pajus yra baigusi tuometę „Minties“ vidurinę mokyklą, Vytauto Didžiojo universitete studijavo filosofiją. Ji yra viena iš Estijos lietuvių bendruomenės valdybos narių, aktyviai dalyvaujanti valdybos susibūrimuose, organizuojanti įvairius renginius, susitikimus. Pasak „Globalaus Panevėžio“ ambasadorės, ji visuomet mėgusi mėlyną spalvą ir svajojusi gyventi prie jūros, todėl po studijų lemtis nunešė į dangaus žydryne dažnai pasipuošusią Estiją.

„Džiaugiuosi, kad „Globalus Panevėžys“ turi dar vieną ambasadorę. Tikiu, kad šio projekto ambasadorių pasiūlytos idėjos, sprendimai Panevėžiui atneš ilgalaikius rezultatus ir prasmingus pokyčius. Juk miestas stiprus, kai yra stipri jo bendruomenė. Būtina palaikyti ryšį ir su čia gyvenančiais panevėžiečiais, ir su svetur išvykusiaisiais. Projekto dėka mes ne tik plėtojame erdvę bendrauti su diaspora, įgaliname juos prisidėti prie miesto gerovės kūrimo, jų pateiktų idėjų įgyvendinimo, žinių perdavimo, bet ir tuo pačiu nutiesiame tiesioginį tiltą jiems sugrįžti“, – teigia Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas.

„Myliu Lietuvą ir ilgiuosi jos. Tik išvykusi supratau, kad tikrųjų namų niekas nepakeis. Šiandien emigracija yra tiesiog akivaizdus faktas, kurį arba priimi, arba ne. Turiu nuojautą, kad mūsų diaspora gali ženkliai pasitarnauti, tęsiant tautos tradicijas, nors ir esant svetur. Ryšys, žinant jau iš savo patirties, stiprėja per bendrus, kartu įgyvendinamus renginius, susitikimus, projektus. Todėl prie Panevėžio gerovės noriu prisidėti savo patirtimi, idėjomis, kontaktais, noriu padėti Panevėžiui tapti globaliu ir inovatyviu miestu. Atstovausiu savo gimtajam miestui Estijoje, kartu stengsiuosi čia garsinti Lietuvos bei Panevėžio vardą“, – sako J. Pajus.

„Globalus Panevėžys“ – projektas, skirtas suburti po pasaulį išsibarsčiusių panevėžiečių bendruomenę, siekiant palaikyti su jais ryšius. Taip siekiama simboliškai išplėsti regiono ribas, integruojant išvykusius tautiečius į gimtojo miesto gyvenimą, suteikiant galimybę prisidėti kuriant miesto ekonominę gerovę ir kt. Daugiau informacijos – www.globalus.panevezys.lt.

  

Komunikacijos skyrius

Parašykite komentarą