Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno Gabrieliaus Landsbergio pranešimas: „Ritos Tamašunienės abejingumas Baltarusijos klausimams šokiruoja“

2020 m. rugsėjo 3 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas, TS-LKD partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis vidaus reikalų ministrės Ritos Tamašunienės nenorą atsakyti į didžiausios opozicinės partijos klausimus dėl stringančios pagalbos represijas patiriantiems Baltarusijos žmonėms po suklastotų šalies prezidento rinkimų vadina šokiruojančiu.

TS-LKD kvietė vidaus reikalų ministrę į frakcijos posėdį šiandien, tačiau ministrė atvykti atsisakė, motyvuodama užimta darbotvarke.

„Tenka tik apgailestauti, kad ministrė neranda laiko viešai ir atvirai atsakyti į klausimus, kodėl, praėjus beveik mėnesiui po pavogtų rinkimų ir jau kelias savaites Baltarusijoje besitęsiant neįsivaizduojamo smurto prieš taikius gyventojus bangai, Lietuvoje vis dar neveikia humanitarinis koridorius nuo režimo žiaurumo nukentėjusiems baltarusiams. Ministrė vengia ir klausimo, kodėl už represijas atsakingų, sankcionuojamųjų asmenų sąrašas nepateisinamai trumpas, kodėl apskritai buvo delsiama tokį sąrašą patvirtinti. Kyla labai pagrįstas įtarimas, kad šis ministrės išsisukinėjimas yra susijęs su jos atstovaujamos partijos, Lenkų rinkimų akcijos, lyderių neslepiama parama kruvinam A. Lukašenkos režimui“, –  sakė TS-LKD lyderis G. Landsbergis.

G. Landsbergis dar praėjusią savaitę prašė R. Tamašunienės nedelsiant imtis veiksmų dėl neveikiančio humanitarinio koridoriaus ir operatyviai spręsti biurokratines ir kitas iškylančias kliūtis į Lietuvą siekiantiems atvykti nuo režimo nukentėjusiems baltarusiams.

Parašykite komentarą