Ekologiška pakuotė – sąmoningumu grįsta pakavimo alternatyva

Ekologiško maisto kultas gajus jau senokai. Sąmoningi pirkėjai skrupulingai renkasi sveikus, natūralius produktus, atidžiai skaito etiketes, įvertina sudedamąsias dalis, neretas prioritetą teikia ekologiškų ūkių produkcijai. Be atsakingo požiūrio į maistą, auga dėmesys ir pakuotėms – vartotojai aktyviai skatinami atsisakyti plastikinių maišelių, taip pat auga susidomėjimas ekologiškomis pakuotėmis maistui bei gėrimams išsinešti. Prioritetą teikdami būtent tokioms, atsakingai žvelgiate į supančią aplinką ir žmones.

Cukranendrės ir kitos medžiagos maisto pakuočių gamyboje

Anot įvairių tipų maisto ir ne maisto pakuotėmis prekiaujančio „Pakuotės centro“ atstovų, šiandien sparčiai populiarėja iš cukranendrių pagamintos pakuotės maistui: skystam, biriam, karštam, šaltam ar kt. Šio tipo pakuotės dailios, tvirtos ir aukštos kokybės.

Pakuotės centras siūlo dar vieną alternatyvą plastikui – KRAFT popierių, idealiai tinkantį saugiam sąlyčiui su maistu. Šį tvirtą popierių naudojant maisto pakuotėms vidinė jų dalis padengiama biologiškai skaidžiu, ekologišku PLA (polilakto rūgštis) laminatu.

Plastikas prieš saugią alternatyvą: Kodėl verta rinktis ekologišką pakuotę?

Pasirinkdami ekologišką pakuotę Jūs drauge renkatės ir tvarumą, saugią, švarią aplinką. Nei aplinkai, nei žmonėms nekenkiančios ekologiškos pakuotės iš cukranendrių turi vieną itin reikšmingą savybę – jos kompostuojamos pramoniniu kompostavimo būdu! Sunaikintos unikalaus proceso metu jos saugiai pašalinamos, visiškai išvengiant net menkiausio žalingo poveikio tiek žmonėms, tiek aplinkai.

Svarbus aspektas tas, kad ekologiška pakuotė visapusiškai saugi ir tinkama naudoti sąlyčiui su maistu. Ji net veikiama karščio (jei pakuojamas karštas maistas) nepažeidžiama, neišskiria jokių kenksmingų medžiagų.

Vandeniui bei riebalams atsparios ekologiškos pakuotės išsaugo unikalų maisto skonį, visiškai jo nepaveikdamos.

Ekologiškų pakuočių panaudojimo laukas

Į žmogui bei aplinkai draugiškas pakuotes galėsite dėti bet kokius maisto produktus: karštus patiekalus, šaltus užkandžius, padažus, vaisius, gardėsius ir kita. Į ekologiškas pakuotes drąsiai pilkite sriubas, gėrimus, pakuokite ir riebų maistą. Iš cukranendrių ar kitų ekologiškų medžiagų pagamintos pakuotės nepraleidžia vandens bei riebalų, todėl jų išorė lieka sausa ir švari. Tai labai didelis privalumas estetikos, švaros kontekste, itin pasiteisina, jei maistas pakuojamas išsinešti, transportuojamas.

Parašykite komentarą