„Laisvės kelias“ – Lietuvos padrąsinimas ir viltis Baltarusijos žmonėms

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda kartu su pirmąja ponia Diana Medininkuose dalyvavo „Laisvės kelyje“, kuriame dešimtys tūkstančių žmonių susikibo į gyvą grandinę palaikyti Baltarusijos žmonių kovos už laisvę. Prieš 31 metus Lietuva nusimetė prievartos pančius stodama kartu su latviais ir estais į „Baltijos kelią“ ir taip pareikšdama pasauliui – mes jau laisvi, pirmiausia laisvi savo dvasia.

Šalies vadovas pabrėžė, kad laisvė yra pirminė bet kurio žmogaus ir bet kurios tautos teisė. Laisvę ypatingai brangina tos tautos, kurios buvo ilgai jos netekusios.

„Pasaulio istorija vėl ir vėl įrodo, kad net ir tvirčiausios ir didžiausia baime pagrįstos tvirtovės egzistuoja trumpiau negu pačios tikisi. Dėl to, kad jos neturiu idealų ir nėra dėl ko aukotis, nes jos grįstos saviapgaule, apgaule, šantažu, apgaudinėjimu. Ar verta dėl to rizikuoti savo sveikata ir gyvybe? Tad šiandien tariame – mes su tavimi, laisva Baltarusija, ir tiesiame tau savo ranką“, – kalbėjo šalies vadovas.

Prezidentas sakė besididžiuojantis savo tauta, kuri atsiliepė į „Laisvės kelio“ šaukimą Baltarusijos žmonėms padrąsinti.

Šalies vadovas ir pirmoji ponia Diana taip pat dalyvauja paramos Baltarusijai koncerte Medininkų pilyje, kuriame žmonių suaukotos lėšos bus skiriamos nuo smurto ir persekiojimų nukentėjusiems baltarusiams. 

Parašykite komentarą