Telecentras per 9 mėn. uždirbo beveik milijoną grynojo pelno

Neaudituotais duomenimis AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (toliau – Telecentras) per 9 šių metų mėnesius uždirbo 977 tūkst. eurų grynojo pelno.

Pagrindinės tęstinės veiklos pajamos padidėjo 6,8 proc., lyginant su 2017 m. atitinkamu laikotarpiu, ir siekė 15,2 mln. eurų.* Pajamos iš Mezon interneto paslaugų padidėjo 7,2 proc., klientų bazei išaugus 3,8 proc.. Pajamos iš radijo ir televizijos programų siuntimo ir prieigos nuomos paslaugų dėl sumažėjusios parduodamų paslaugų apimties, krito 2,8 proc.. Kita vertus, pajamų kritimą gerokai sušvelnino sėkmingos bendrovės pastangos pritraukti naujų klientų ir efektyviai panaudoti turimą infrastruktūrą. 2018 m. gegužės mėnesį pradėti retransliuoti 5 Lenkijos TV programas Pietryčių Lietuvos gyventojams ir nuo rugsėjo pradėtas retransliuoti TV informacinis kanalas „Current Time“ („Nastojaščeje Vremia“). Įmonės pajamas didino ir išaugęs lankytojų srautas Vilniaus TV bokšte. Iš lankytojų aptarnavimo  bei maitinimo uždirbta 17,2 proc. daugiau negu per analogišką 2017 m. laikotarpį.

Bendrovės veiklos sąnaudos (be nusidėvėjimo ir amortizacijos) per 2018 m. 9 mėnesius  sudarė 10,6 mln. Eur ir padidėjo 4,6 proc., lyginant su 2017 m. 9 mėn. (10,2 mln. Eur). Tokia sąnaudų dinamika natūraliai susijusi su sparčiu pajamų augimu, taip pat  LTE tinklo plėtra. Įmonės valdymo struktūros ir procesų efektyvinimas leido darbuotojų skaičių sumažinti  9,2  proc., taip pat gauti kokybiškesnes elektros ūkio priežiūros, darbų saugos paslaugos iš išorės.

2018 m. 9 mėnesių EBITDA (pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją) siekė 4,9 mln. Eur ir, lyginant su 2017 m. atitinkamu laikotarpiu, išaugo 17,5 %, o EBITDA marža pasiekė 32,3 % (2017 m. buvo 29,3 %).

Grynojo pelno per 2018 m. 9 mėn. uždirbta 977 tūkst. Eur, arba 22,6 proc. daugiau negu per tą patį laikotarpį 2017 m. (797 tūkst. Eur).

„9 mėn. Telecentro veiklos rezultatai rodo, kad Telecentro strategija teikti neribojamų duomenų internetą tinkamai atspindi vartotojų lūkesčius“, – teigia Telecentro vadovas Remigijus Šeris.

Daugiau informacijos apie 2018 m. 9 mėn. rezultatus rasite  http://www.telecentras.lt/apie-mus/veiklos-ataskaitos/.

* PASTABA: pajamų ir EBITDA rodiklių palyginime neskaičiuojama 2017 m. I ketvirtį gauta vienkartinė 768 tūkst. Eur kompensacija už ankstesniais metais negautas pajamas

APIE TELECENTRĄ

AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) – valstybės valdoma akcinė bendrovė, teikianti radijo ir televizijos programų siuntimo, duomenų perdavimo, interneto, išmaniosios televizijos, duomenų centrų ir telefonijos paslaugas visoje Lietuvoje. 

Parašykite komentarą