Prezidentė pasveikino Airijos vadovą su perrinkimu

Sekmadienis, spalio 28 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Airijos Prezidentą Michaelį D. Higginsą perrinkimo šalies vadovu proga ir palinkėjo visokeriopos sėkmės, sveikatos ir stiprybės toliau einant šias svarbias ir atsakingas pareigas.

Šalies vadovė taip pat palinkėjo, kad didelis Airijos piliečių suteiktas pasitikėjimas suteiktų jėgų ir ryžto toliau dirbant visų šalies žmonių labui ir ginant valstybės interesus, buriant visuomenę svarbiems Airijos gerovę ir vienybę stiprinantiems, turtingą šalies kultūrą garsinantiems darbams.   

Prezidentė pabrėžė, kad Airija yra ypač artima ir draugiška Lietuvai valstybė. Tai patvirtino ir šiais metais įvykęs Prezidento Michaelio D. Higginso vizitas Lietuvoje, žmonėms minint nepriklausomos valstybės atkūrimo šimtmetį. Anot šalies vadovės, Lietuva palaiko Airiją aktualiais europinės darbotvarkės klausimais ir turi bendrą poziciją dėl daugelio svarbiausių šiandienos žemyno ir saugumo iššūkių.

Valstybės vadovė pažymėjo, kad Lietuva yra pasirengusi Airijos vadovui ir toliau einant pareigas  plėsti visapusį abiejų valstybių ir piliečių bendradarbiavimą tiek dvišaliu lygiu, tiek ir drauge dirbant Europos Sąjungoje, atveriant dar daugiau galimybių Lietuvos ir Airijos žmonės bendradarbiauti verslo, švietimo, kultūros, mokslo, inovacijų srityse bei stiprinti draugiškus lietuvių ir airių ryšius.

Parašykite komentarą