Seimo nario J. Poželos pranešimas: „Pradėkime realiai spręsti sukčiavimo sporte problemą, o ne imituokime, kad tai darome“

Šiandien kolega Valdas Vasiliauskas išplatino pranešimą apie naują kovą su sukčiavimu sporte. Noriu priminti, kad tokias pačias pataisas buvau parengęs ir užregistravęs dar 2013 metų spalio 29 dieną (http://www3.lrs.lt/pls/inter/dokpaieska.showdoc_l?p_id=458573). Pataisos buvo parengtos bendradarbiaujant ir konsultuojantis su sporto bendruomene, teisininkais. Teisingumo ir vidaus reikalų ministrai buvo sudarę darbo grupę, kuri vertino galimus būdus, kurie užkardytų sukčiavimą sporte. Išvada – geriausiai tai spręstų Baudžiamojo kodekso pataisos.

Deja, bet svarstymo pagrindiniame Teisės ir teisėtvarkos komitete metu mano pataisa buvo atmesta. Pagrindinis motyvas – ir dabartinis esamas sukčiavimo reglamentavimas Baudžiamajame kodekse yra pakankamas.

Dar labiau apmaudu tai, kad kolega Valdas Vasiliauskas, balsuojant dėl TTK išvados Seimo balandžio 7 d. posėdyje balsavo „už“ (http://www3.lrs.lt/pls/inter/w5_sale.bals?p_bals_id=-20066), kitaip tariant, nepalaikė mano teiktos pataisos dėl atsakomybės už sukčiavimą sporte taikymo Baudžiamajame kodekse.

Džiaugiuosi, kad vėl grįšime prie projekto pateikimo stadijos, bet norėtųsi, kad kolega mažiau blaškytųsi, realiai dėtų pastangas siekiant panaikinti sukčiavimo sporte apraiškas, o ne kopijuotų ankstesnius projektus.

Panašu, kad, deja, šį kartą turėsime eilinį šnipštą – nemanau, kad Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas bus pakeitęs nuomonę. Todėl manyčiau, kad tas pats TTK turėtų pareikalauti griežtesnės Generalinės prokuratūros pozicijos užkardant nusikalstamas veikas.

Parašykite komentarą