VKEKK skelbia rugpjūčio mėnesio vidutinę elektros energijos rinkos kainą

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK), siekdama skaidriai, aiškiai ir objektyviai nustatyti elektros energijos gamintojų, naudojančių atsinaujinančius energijos išteklius, gaunamą viešuosius interesus atitinkančių paslaugų (VIAP) lėšų sumą, taip pat, kad visi rinkos dalyviai ir minėti gamintojai galėtų stebėti rinkos kainos tendencijas, iki kiekvieno mėnesio 5 dienos viešai savo tinklapyje skelbia praėjusio mėnesio vidutinę elektros energijos rinkos kainą.

2015 m. rugpjūčio mėn. vidutinė elektros energijos rinkos kaina yra 4,63 euro ct/kWh be PVM. 2015 m. liepos mėn. vidutinė elektros energijos rinkos kaina buvo 4,30 euro ct/kWh be PVM. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu 2014 m., vidutinė elektros energijos kaina yra 14,9 proc. mažesnė.

Mėnesinė vidutinė elektros energijos rinkos kaina taikoma elektros energijos iš atsinaujinančių išteklių gamintojams, kuriems yra taikomas fiksuotas tarifas. Šiems gamintojams iš VIAP biudžeto sumokamas skirtumas tarp jiems nustatyto fiksuoto tarifo ir parduotos elektros energijos kainos.

Parašykite komentarą