Pirkėjai aukos maisto neprivalgantiems vaikams

Renginio tipas: „Maisto bankas“ kvies paaukoti maisto neprivalgantiems vaikams
Renginio data: 2015-09-04, penktadienis
Renginio pradžia: 16:00
Renginio vieta: Dvylikoje šalies miestų

Šiandien „Maisto banko“ savanoriai kvies „Rimi“ parduotuvių lankytojus paaukoti ilgai negendančių maisto produktų nepasiturintiesiems. Surinktas maistas bus skirtas vaikams iš skurdžiai gyvenančių šeimų.

Rugsėjis šeimoms atneša ne vien malonius rūpesčius išleidžiant vaikus į mokyklas. Kas penkta Lietuvos šeima rudenį pasitinka stipriau susiverždama diržus. Nuo algos iki algos gyvenančioms gausioms ar nepilnoms šeimoms tenka spręsti dilemą – kaip kompensuoti išlaidas, patirtas vaikus aprūpinant būtinais mokykliniais reikmenimis.

Nepasiturinčios šeimos neslepia džiaugsmo, kad mokyklose ar vaikų dienos centruose jų atžalos gauna pusryčius, priešpiečius ar pietus. Tačiau po pamokų grįžtantys vaikai neretai pusdienį praleidžia kęsdami alkį.

Skurdžiau gyvenančias šeimas globojančių socialinių organizacijų specialistai pabrėžia pilnavertės mitybos svarbą vaikų raidai ir gebėjimui mokytis. Šiaulių organizacijos, vienijančios gausias šeimas, vadovė Vida Bružienė sako, kad būtina užtikrinti, jog vaikai būtų pavalgę ne tik mokykloje, bet ir ruošdami pamokas namuose; ypač aktualu skurdžiau gyvenančias šeimas paremti maistu savaitgaliais ir mokinių atostogų metu.

„Daugelis pavasarinėje „Maisto banko“ akcijoje dalyvavusių vaikų dienos centrų, šeimynų ar gausių šeimų bendrijų jau senokai išdalijo turėtas maisto atsargas. Iki rudeninės akcijos lieka dar mėnuo, bet tuščius aruodus papildyti reikia jau dabar“, – susirūpinimą reiškia „Maisto banko“ vadovas Vaidotas Ilgius.

Todėl labdaros fondas „Maisto bankas“ ir prekybos tinklas „Rimi“ penktadienį hypermarket formato parduotuvių lankytojus pakvies paaukoti ilgai negendančių maisto produktų, tinkančių vaikų mitybai. Pirkėjai kviečiami nupirkti sausų pusryčių, miltų mišinių, greito paruošimo košių, džiovintų vaisių ar riešutų ir pan. produktų ir juos palikti specialiose „Rimi“ parduotuvėse įrengtose „Maisto banko“ dėžėse.

Paaukotą maistą „Maisto banko“ savanoriai išdalins mažas pajamas gaunančioms šeimoms, auginančioms mokyklinio amžiaus vaikus. Organizatoriai tikisi surinkti daugiau nei tris tonas maisto .

„Maisto bankas“ iš prekybininkų kasdien surenka atliekantį maistą ir išdalina nepasiturinčius globojančioms socialinėms organizacijoms bei įstaigoms 49 Lietuvos miestuose. Liepos mėnesį vien  prekybos tinklas „Rimi“ vargstantiems pamaitinti atidavė 22 tonas šviežių maisto produktų už 28 tūkst. eurų.                   

Paramos maistu nepasiturinčioms šeimoms akcija vyks dvylikoje šalies miestų „Rimi“ parduotuvėse penktadienį nuo 16 iki 20 valandos.

* * *

Plačiau apie „Maisto banką“ – www.maistobankas.lt

Vaidotas Ilgius, „Maisto banko“ direktorius

8 699 85259

Parašykite komentarą