Seimo Pirmininko pavaduotojas G. Kirkilas dalyvaus M. K. Oginskio 250-osioms gimimo metinėms paminėti skirtuose renginiuose Paryžiuje

2015 m. rugsėjo 4 d. pranešimas VIR

Seimo Pirmininko pavaduotojas, Europos reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas rugsėjo 5–8 dienomis lankysis Paryžiuje (Prancūzijos Respublika). Jis dalyvaus Mykolo Kleopo Oginskio 250-osioms gimimo metinėms paminėti skirtuose renginiuose, kuriuos organizuoja Lietuvos Respublikos nuolatinė atstovybė prie UNESCO kartu su Lenkijos ir Baltarusijos atstovybėmis.

G.Kirkilas pažymi diplomato, valstybės ir visuomenės veikėjo, kompozitoriaus M. K. Oginskio politinio ir kultūrinio palikimo svarbą šalims, kuriose M. K. Oginskis gyveno, dirbo ar kūrė, ypač   Lietuvai, Lenkijai ir Baltarusijai. Jis taip pat atkreipia dėmesį į ypatingą kultūros, telkiančios žmones ir tautas, galią: „Ne taip seniai būdamas tolimoje Kinijoje, viename muziejuje netikėtai išgirdau skambant Mykolo Kleopo Oginskio  „Atsisveikinimą su Tėvyne“. Tai mane ypač sujaudino ir tai  dar kartą įrodo meno universalumą bei ilgaamžiškumą ir galią įveikti tokias galingas užtvaras kaip Didžioji kinų siena, galią sutelkti skirtingų kultūrų žmones ir tautas“, – sako Seimo Pirmininko pavaduotojas.  

 

G. Kirkilas yra Seimo delegacijos Lietuvos Respublikos Seimo ir Lenkijos Respublikos Seimo ir Senato narių asamblėjoje pirmininkas.        

Lietuvos Respublikos Seimas  2015-uosius paskelbti M.K.Oginskio metais,  o Lietuvos Respublikos Vyriausybė parengė šios sukakties minėjimo ir sklaidos turiningą programą.

 

 

Jolanta Anskaitienė, Komunikacijos departamento Ryšių su visuomene skyrius

(tel. (8 5) 239 6508, el. p. jolanta.anskaitiene@lrs.lt)

Daugiau informacijos:

Rimantas Stankevičius, Tarptautinių ryšių departamentas (mob. +370 699 05 128)    

Parašykite komentarą