Socialinis modelis: darbdavių atkirtis profesinėms sąjungoms

Renginio tipas: Spaudos konferencija
Renginio data: 2015-09-08, antradienis
Renginio pradžia: 10:00
Renginio vieta: BNS konferencijų salėje

Rugsėjo 8 d., antradienį, 10 val., BNS spaudos konferencijų salėje (Jogailos g. 9/1) Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) atstovai pateiks svarių argumentų, kodėl naująjį Darbo kodeksą būtina patvirtinti dar šioje Seimo sesijoje. Taip verslo atstovai išreiškia palaikymą ir Premjerui, kuris rugsėjo 10 d. Seime pristatys rudens darbų programą.

Spaudos konferencijoje verslo atstovai pateiks socialinį modelį palaikančių argumentų, aptars pagrindines prieštaraujančias nuomones, taip pat verslininkai pateiks praktinių argumentų, kodėl naujasis Darbo kodeksas yra naudingas tiek darbdaviui, tiek ir darbuotojui.

LVK kreipsis į Seimą, Vyriausybę ir politinę koalicijos tarybą – visų valdančiųjų partijų atstovus su prašymu tarpusavyje išsiaiškinti ir susitarti, nes laiko liko nedaug. Verslas taip pat yra pasiruošęs dalyvauti socialinio modelio tvirtinimo procese ir kviečia visus judėti į priekį.

Profesinėms sąjungoms rugsėjo 10 d. planuojant didelį mitingą prieš naująjį socialinį modelį, verslo atstovai nori dar kartą atkreipti visuomenės dėmesį į šio modelio naudą Lietuvos ekonomikai ir kviečia nepalaikyti populistinių lozungų bei siūlymų grąžinti projektą tobulinti Vyriausybei.

DALYVIAI:

Valdas Sutkus, Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas;

Arūnas Bertašius, Vokietijos kapitalo logistikos įmonės „Rhenus Svoris” generalinis direktorius;

Paulius Vertelka, asociacijos „Infobalt“ vykdomasis direktorius

Prašome pranešti apie dalyvavimą el. paštu: aurimas@avenire.lt ar mob. 8 605 08008

Parašykite komentarą