Ministrė A. Pabedinskienė: „Tau, Vilniau!“ yra gražus didėjančio visuomenės sąmoningumo ir tolerancijos pavyzdys“

Sekmadienį sostinėje šurmuliavo tradicinė, jau 11 metus vykstanti respublikinė neįgaliųjų bendruomenės mugė-koncertas „Tau, Vilniau!“, kur dalyvavo apie pusantro tūkstančio neįgaliųjų iš visos Lietuvos. Pasak šventės globėjos socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės, ši tvirta tradicija yra puiki galimybė susipažinti su neįgaliųjų kūryba, darbais bei mokytis tolerancijos ir sąmoningumo.

Pasak ministrės, neįgaliųjų socialinės integracijos, jų gyvenimo visuomenėje kokybės užtikrinimo siekiama pasitelkiant įvairias priemones, tokias kaip būsto pritaikymas, tikslinių kompensacijų mokėjimas, neįgalių studentų rėmimas, aprūpinimas techninės pagalbos priemonėmis, tolerancijos skatinimas.

„2015-iesiems neįgaliųjų integracijai skyrėme 753 tūkst. Eur daugiau nei 2014-aisiais, nemažas sumas valstybė ir savivaldybės skiria ir vietinių, regioninių organizacijų vykdomiems socialinių ir savarankiško gyvenimo įgūdžių ugdymo, atstatymo, asmeninio asistento pagalbos, užimtumo, meninių, sportinių gebėjimų lavinimo projektams. 2015-aisiais ši suma siekė 4,7 mln. Eur“, – sako ministrė.

Siekiant palengvinti socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems teikimą bendruomenėse, per artimiausius 3 metus ketinama nupirkti 60 mikroautobusiukų, kuriais neįgalieji bus vežami į ugdymo, mokymo, lavinimo, užimtumo, reabilitacijos centrus ir tarnybas, darbo vietas. Kasmet planuojama įsigyti po 20 mikroautobusiukų.

Jau vienuoliktą kartą Sostinės dienų metu Vilniuje vykstanti šventė „Tau, Vilniau!“ tapo tradiciniu miesto kultūros renginiu, kuris prisideda prie neįgaliųjų ir sveikųjų žmonių suartėjimo. Šventėje vilniečiai bei miesto svečiai galėjo pamatyti neįgaliųjų pasirodymus, susipažinti su jų veikla, apžiūrėti ir įsigyti rankų darbo suvenyrų, meninių dirbinių, pasivaišinti kareiviška koše.

Ryšių su visuomene skyrius, tel. (8 5) 266 8191.

Parašykite komentarą