Pasaulio ekonomikos forumo atstovas: Europai vis dar trūksta ambicingų verslininkų

Europoje veikia labai daug vidutinio dydžio įmonių, kurios per metus uždirba maždaug po 2 mln. eurų ir yra visiškai tuo patenkintos. „Ši statistika išduoda, kad Europoje vis dar trūksta ambicingų verslininkų, pasitelkiančių inovacijas savo plėtrai“, – teigė Pasaulio ekonomikos forumo visuomenės ir inovacijų vadovas, vykdomojo komiteto narys Nicholas Davis, pristatydamas savo pranešimą Vilniaus inovacijų forume „Innovation drift“ 2015.

„Europa turi milžinišką konkurencingumo problemą. Kaip regionas Europa turi pakankamai kapitalo, bet čia trūksta įgūdžių panaudojant turimus išteklius tam, kad būtų pasiekti geresni rezultatai. Europos konkurencingumo iššūkis pirmiausia yra inovacijų iššūkis“, – pabrėžė vienas svarbiausių Vilniaus inovacijų forumo pranešėjų.

N. Davis nuomone, nepaisant teigiamų pokyčių dėl vieningos rinkos sukūrimo, Europa vis dar išlieka labai fragmentuotas ir susiskaldęs regionas. Be to, senojo žemyno įmonėms trūksta dinamikos ir verslininkų, kurie ryžtasi rizikuoti, kad paskatintų savo bendrovių augimą.

„Lygindami Europą ir JAV pagal greitai augančių įmonių skaičių, matome, kad Europa stipriai atsilieka. Sprendžiant šią problemą, inovacijos, padedančios gaminti produktus, kurie pagerintų kasdienį žmonių gyvenimą, vaidina kertinį vaidmenį“, – sakė Pasaulio ekonomikos forumo visuomenės ir inovacijų vadovas.

Pranešėjas taip pat akcentavo, kad siekiant sukurti sėkmingai komercializuojamas inovacijas, labai svarbus įvairaus dydžio įmonių bendradarbiavimas. Toks bendradarbiavimas padėtų sukurti efektyvią inovacijų ekosistemą visoje Europoje ir nugalėti iššūkius, kuriuos Europa patiria dėl savo kultūrinių ir kalbinių skirtumų.

Į praėjusią savaitę Vilniuje vykusį dviejų dienų inovacijų forumą „Innovation Drift“ susirinko daugiau nei 1000 inovacijas kuriančių verslininkų, išradėjų ir tarptautinių organizacijų atstovų. Tarp ryškiausių forumo žvaigždžių – NASA, Google, „Mars One“ ir CERN atstovai. Jau antrąjį inovacijų forumą organizacija Ūkio ministerija ir Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA). Renginys finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis.

Daugiau informacijos apie renginį skelbiama internete – www.innovationdrift.com.

Parašykite komentarą