Seime vyks mokymai su jaunimu dirbantiems specialistams iš Ukrainos

Renginio tipas: Susitikimas
Renginio data: 2015-09-09, trečiadienis
Renginio pradžia: 14:00
Renginio vieta: Seimo Spaudos konferencijų salėje

2015 m. rugsėjo 7 d. pranešimas VIR

  

Rugsėjo 9 d. 14 val. Spaudos konferencijų salėje (Seimo II rūmai) vyks Lietuvos vaikų ir jaunimo centro bei Ekologijos, ekonomikos ir teisės instituto Kijeve rengiamo projekto „Europos piliečio formulė“ dalyvių susitikimas su Seimo nariais, Lietuvos jaunimo organizacijų lyderiais. Susitikime dalyvaus Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno pavaduotojas Gintaras Steponavičius.

Projekto „Europos piliečio formulė“ tikslas – skatinti Ukrainos žmonių pilietiškumą, suteikti žinių ir gebėjimų, būtinų organizuojant jaunimo veiklas, skatinančias jaunimo įsitraukimą į Rytų partnerystės politikos formavimą  ir informacijos apie eurointegracijos naudą jų bendruomenėse, sklaidą.

Įgyvendinant projektą Vilniuje vyks mokymai dvidešimčiai jaunų specialistų iš skirtingų Ukrainos regionų. Mokymų metu jie bus supažindinti su pagrindinėmis Europos vertybėmis, eurointegracijos privalumais, taip pat bus ugdomos jaunimo lyderiams reikalingos kompetencijos, stiprinamas pasitikėjimas savo jėgomis ir suteikiama žinių bei praktinių gebėjimų, būtinų dirbant su jaunimo grupėmis. Parengti konsultantai, grįžę į savo organizacijas Ukrainoje, suburs aktyvaus jaunimo grupes ir organizuos renginius, akcijas, diskusijas su vietos politikais.

Projekto rezultatai bus apibendrinti 2015 m. spalio 22 d. konferencijoje Kijeve. Projektas finansuojamas Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos lėšomis.

Asmuo kontaktams:

Jolanta Markevičienė (el. p. jolanta@lvjc.lt, tel. (8 5) 272 5319, mob. 8 687 69 703)                 

 

 

Justė Radzevičiūtė-Laugalienė

Seimo kanceliarijos Komunikacijos departamento Ryšių su visuomene skyrius (tel. (8 5) 239 6210, el. p. juste.radzeviciute@lrs.lt)

Parašykite komentarą