Seimo nario A. Nako pranešimas: „Politinių įsipareigojimų nevykdančiai ministrei Rimantei Šalaševičiūtei gresia interpeliacija“

Šių metų sausio 29 d. aplankiusi Vaiko raidos centrą, šalies Prezidentė sakė: „Pažadai, kuriuos šiandieną išgirdau iš ministerijos ir iš ministrės, kad neva bus galima laikinai spręsti ir iškeldinti dalį šio centro kitur iki rugsėjo 1-os , skamba šiek tiek nerealiai. Bet pažadas toks yra, labai gerai, labai konkreti data. Tai yra ministrės ir politinis įsipareigojimas, ir tikiuosi ji jums į kameras tą patį pakartos, ir bus labai geras atskaitos taškas, ar ministerijos ir toliau gamins popierius, rinksis darbo grupėse ir nieko nesugebės padaryti konkrečiai žmogui.“

Deja, Sveikatos apsaugos ministerija nesugebėjo savo duotų pažadų įvykdyti. Įvairių skandalų krečiamai ministerijai vadovaujanti ministrė Rimantė Šalaševičiūtė jau buvo prašyta atsistatydinti: matydamas, kad nei iki rugsėjo 1-os, nei iki rugsėjo 30-os, nei dar po metų Vaiko raidos centras nebus iškeltas į tam tinkamas patalpas, kreipiausi į ministrę prašydamas ją atsistatydinti savanoriškai.

„Prašau, atsistatydinkite. Jums nepavyko, bet tai nieko baisaus. Kažkada Jus sužlugdė tikrieji pedofilai ir homoseksualai, tačiau radote jėgų atsitiesti. O dabartinė nesėkmė ir savanoriškas Jūsų atsistatydinimas, nesugebėjus įvykdyti prezidentės paliepimų, būtų tik nedidelis atsitraukimas prieš naują Jūsų karjeros aukštumų šturmą“, – laiške ministrei rašiau dar rugpjūčio 24 d.

Tačiau ministrė nieko neatsakė ir iki šios dienos neatsistatydino, o ir toliau atkakliai siekia išlikti savajame poste, kuris dėl įvairių STT pradėtų tyrimų ir nuolatinių piliečių skundų braška ypač garsiai.

Todėl Seimo rudens sesijos metu, kuri prasideda rugsėjo 10 d., ketinu pradėti rinkti kolegų parašus po parengtu interpeliacijos tekstu ministrei R. Šalaševičiūtei, su kuriuo ir supažindinu politikus bei visuomenę.

Interpeliacijos ministrei R. Šalaševičiūtei tekstas.

Seimo narys Audrius Nakas

Parašykite komentarą