Piligrimus pasitinka žydinti Šiluva

Rugsėjo 7 d. Šiluvoje prasidėję didieji Švč. Mergelės Marijos gimimo (Šilinių) atlaidai sutrauks į šį miestelį tūkstančius piligrimų ir maldininkų iš visos Lietuvos. Kaip ir kasmet juos pasitinka įspūdingai floristų papuošta Švč. M. Marijos Gimimo bazilika, Apsireiškimo koplyčia, lauko aikštė ir altorius. Tai Kauno Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro ir Šv. Ignaco Lojolos kolegijos dovana Dievo malonėmis garsėjančiam miesteliui.

„Labai sudėtinga toje pačioje erdvėje kaskart atrasti naujus dalykus. Kadangi šie metai yra Pašvęstojo gyvenimo metai ir pašventimo kažkam metai, tai atsispyrėme nuo tos idėjos ir šiemet pasirinkome dominuojantį žvakės bei jos liepsnos motyvus. Naudojome  raudonas, geltonas, baltas gerberas ir rugių varpas, kurios tarsi liepsnos primena rusenančią žvakę. Varpos taip pat asocijuojasi su duona, kuri neatsiejama nuo mūsų stalo ir yra Šv. Mišių dalis. Kompozicija primena siuvinėjimą kryželiu, tai mums lietuviams labai sava“ – aiškina puošybos koncepcijos autorius, vienas žymiausių Lietuvos floristų ir Centro profesijos mokytojas Marijus Gvildys.

Floristikos renginio „Floristinių kultūrų tiltai“ globėja, Seimo narė Vincė Vaidevutė Margevičienė džiaugėsi Centro floristų darbo rezultatais: „Kiekvienas metais vis naujai sužavi, šiemet naudojamas žvakės motyvas man simbolizuoja tarsi visą žmogaus gyvenimą”.

„Manau, kad šiemet per floristiką  pavyko išjausti  Šiluvos unikalumą. Viskas labai vientisa, vieninga ir unikalu. Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro Floristikos pirmakursiams savanoriams tai buvo neįkainojama patirtis. Kartu su dirbusiais Centro floristikos mokytojais profesionalais jie įgijo neįkainojamos patirties – teigia Centro Floristikos skyriaus vedėja Audronė Jurkštienė.

Komentarai ir unikalūs vaizdai video reportaže:

 

Parašykite komentarą