Seime pristatoma Gintaro Tadausko tapybos darbų paroda „Pažinimo medis“

Renginio tipas: parodos pristatymas
Renginio data: 2015-09-10, ketvirtadienis
Renginio pradžia: 14:00
Renginio vieta: Parlamento galerijoje (Seimo I r.)

2015 m. rugsėjo 8 d. pranešimas VIR

 

Rugsėjo 10 d. 14 val. Parlamento galerijoje (Seimo I rūmai) bus pristatyta tapytojo Gintaro Tadausko darbų paroda „Pažinimo medis“. Parodos globėja – Seimo narė Vincė Vaidevutė Margevičienė.

Tapytojas įkvėpimo ir sielos išraiškos ieško Biblijos teiginiuose. Tvirtos medžio šaknys ir jo vainiko viršūnėje saulę gaudantys paukščiai, negražaus vikšro virsmas puošniu drugeliu ir trumpas, bet spalvotas jo gyvenimo skrydis, aukštyn snapus užvertusių sidabrinių gervių meilės šokis – visa tai, pasak G. Tadausko, įprasmina pamatines ir nekintančias žmogaus gyvenimo vertybes. „Medžiai, drugeliai, paukščiai mus veda į tai, kas amžina, kas išlieka ilgiau už mūsų trumpą viešnagę žemėje“, – sako dailininkas. Pasak G. Tadausko, paveikslų atlikimo technika ypatinga, viena seniausių, nes tokiu būdu buvo tapomos ikonos, išliekančios per amžius. Sodrios ir ryškios, kartais mistiškos miglos apgaubtos spalvos, mineralinės temperos būdu išgautas paveikslų švytėjimas kiekvienam skatina norą šypsotis ir tikėti žmogaus gyvenimo ilgaamžiškumu ir kūrybos nemirtingumu.

G. Tadauskas žinomas ne tik kaip menininkas. Jo gerus darbus kitiems puikiai žino draugai ir pažįstami žmonės. Paprašytas ištiesti ranką onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams, dailininkas net nesuabejojęs aukciono metu už paveikslus gautas lėšas paaukojo mažiesiems ligoniukams. Ir dabar tai daro nuolat, nuo kiekvieno parduoto paveikslo dalį lėšų paskirdamas tiems, kuriems to neabejotinai reikia – sergantiems, skurstantiems, senjorams, talentingiesiems. Į šią labdaringą veiklą menininkas įtraukė ir būrį savo draugų.

Justė Radzevičiūtė-Laugalienė

Seimo kanceliarijos Komunikacijos departamento Ryšių su visuomene skyrius (tel. (8 5) 239 6210, el. p. juste.radzeviciute@lrs.lt)

Parašykite komentarą