Ūkio ministras E. Gustas „Lindorff“ paslaugų centro atidaryme akcentavo investuotojų teikiamą naudą įdarbinant Lietuvos specialistus

Šiandien, rugsėjo 9 d., ūkio ministras Evaldas Gustas per „Lindorff“ paslaugų centro atidarymą akcentavo jo reikšmę skatinant Norvegijos ir Lietuvos verslo atstovų partnerystę ir naudą Lietuvai, kuriant naujas darbo vietas ir pritraukiant investicijas Lietuvoje.

„Lindorff“ paslaugų centro Lietuvoje atidarymas – svarbus žingsnis, prisidėjęs prie ilgalaikės Lietuvos ir Norvegijos verslo atstovų partnerystės ir padėjęs pritraukti užsienio investicijų į Lietuvą. Ūkio ministerija ir VšĮ „Investuok Lietuvoje“ nuėjo ilgą kelią, kad garsiausios Europos ir pasaulio bendrovės – „Barclays“, „Western Union“, „CSC“, „Thermofisher Scientifict“, „MARS“ ir „WIX“ – galėtų investuoti Lietuvoje ir atidaryti čia savo įmonių padalinius. Šiandien prie šių bendrovių prisijungė ir „Lindorff“ – viena iš kreditų vadybos paslaugų teikimo lyderių Europoje“, – per atidarymą kalbėjo ūkio ministras E. Gustas.

Pasak ūkio ministro, „Lindorff“ įsikūrimas Lietuvoje sukurs naujų darbo vietų. Darbas naujajame verslo centre paskatins Lietuvos jaunuosius specialistus per studijas ar po jų plėtoti ir tobulinti savo įgūdžius. „Lindorff“ taps svarbia bendrove, Lietuvoje teikiančia aukščiausios kokybės paslaugas kreditingumo vertinimo, paskolų ir skolų administravimo srityse.

„Lindorff“ paslaugų centras Lietuvoje skirtas kokybiškam įmonės vidaus procesų įgyvendinimui rizikos valdymo, verslo analitikos, finansų ir apskaitos, personalo valdymo ir informacinių technologijų srityse užtikrinti. Tai pirmasis „Lindorff“ konsoliduotų funkcijų centras. „Lindorff“ sprendimas šiam centrui steigti pasirinkti Lietuvą lėmė Lietuvos teisinės aplinkos stabilumas, vietinių specialistų kompetencija ir infrastruktūros kokybė. Lietuva buvo pasirinkta kaip patraukliausia vieta centralizuoti platų spektrą kompanijos funkcijų.

1898 metais Norvegijoje įkurta „Lindorff Group AB“ yra viena iš finansinių paslaugų teikimo lyderių Europoje. Įmonė teikia informacijos, mokėjimo administravimo, sąskaitų vadybos, skolų administravimo ir pirkimo paslaugas. Norvegijos ir Suomijos paskolų vadybos rinkose pirmaujanti „Lindorff“ taip pat garsėja socialinės atsakomybės projektais ir bendradarbiavimu su universitetais.

Parašykite komentarą