Darbo grupė spręs aktualius elektronikos atliekų tvarkymo klausimus

Siekdama užtikrinti tinkamą elektros ir elektroninės įrangos atliekų tvarkymą, sistemos efektyvumą, gamintojo atsakomybės stiprinimą ir reaguodama į susiklosčiusią situaciją Aplinkos ministerija kreipėsi į suinteresuotas institucijas, prašydama skubiai skirti atstovus neformaliai darbo grupei.

„Turime užtikrinti, kad elektros ir elektroninės įrangos atliekos būtų tvarkomos tinkamai. Nepaisant to, kad vienai asociacijai panaikinta licencija, jos prisiimti įsipareigojimai turės būti įgyvendinti“, – sakė aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Aplinkos ministerija pakvietė atstovus į darbo grupę deleguoti Vyriausybę, Ūkio ministeriją, Lietuvos verslo darbdavių konfederaciją, Lietuvos savivaldybių asociaciją, Lietuvos pramonininkų konfederaciją, VšĮ „Elektronikos gamintojų ir importuotojų organizacija“, VšĮ „Ekošviesa“, Aplinkos apsaugos agentūrą.

Asociacija „EEPA“, kuriai Aplinkos apsaugos agentūra praėjusią savaitę panaikino veiklos licenciją, šiemet tris kartus pažeidė Atliekų tvarkymo įstatymo reikalavimus, jai buvo taikyti trys įspėjimai apie galimą licencijų galiojimo sustabdymą. Nuo Aplinkos apsaugos agentūros sprendimo priėmimo datos asociacija „EEPA“ negali užsiimti šia licencijuojama veikla ir vykdyti elektros ir elektroninės įrangos gamintojams ir importuotojams nustatytų pareigų.

Visuomenės informavimo skyrius

2015-09-14

Parašykite komentarą